Ledelseskonferansen 2024: Er vi rigget for neste generasjon? - Program
12:30 Registrering
13:00 Konferansestart
Lederpraten med Anita og Monica
Anita Krohn Traaseth, Konsernleder i DSD
Monica Mæland, Direktør i Bergen Næringsråd
Anita Krohn Traaseth, en av Norges mest kjente næringslivsledere med en imponerende CV av direktørstillinger og styreverv, gjør et dypdykk i sine ledererfaringer sammen med adm.dir i Bergen Næringsråd, Monica Mæland.
Fra Babyboomers til generasjon Alfa
Torill Guzman, Konserndirektør, Professionals Norge & Region Nord, Adecco
Bente Hvistendahl, Head of HR, Adecco Norge
Hver dag omgås vi mange ulike generasjoner på en arbeidsplass, så med litt innblikk i de ulike kjennetegnene kan det være lettere å manøvrere seg mellom de ulike generasjonene.
Hvem er Gen Z og hva drives de av?
Martin Skagseth, forsker, NORCE
Vi bryter det ned! Hvem er egentlig Gen Z, og hva er det som skiller disse fra tidligere generasjoner? Martin Skagseth fra NORCE peker på noen punkter å ta med seg når du skal ønske de yngste velkommen på arbeidsplassen.
14:10 - 14:35 Pause
Generasjonspanel!
Hver generasjon bringer med seg endringer. Er det slik alltid, eller står vi denne gangen overfor et enda tydligere paradigmeskifte, hvor de yngste i arbeidslivet snur opp ned på spillereglene på en måte som aldri har skjedd før? De yngste ønsker seg en mentor som ser dem, gir konstant feedback og legger til rette for psykologisk trygghet. Og de mer erfarne skjønner ingenting.
Med et alderspenn fra 76 til 22 år i panelet skal vi høre fra ledere med mange tiårs erfaring på toppen, de aller yngste – og de midt i mellom!
Stener Kvinnsland (76), tidligere direktør i Helse Vest
Aslak Sverdrup (51), direktør Innovasjon Norge Vestland
Henrik Lange (28), utvikler/data scientist BKK
Therese Oen Paulsen (28), HR-rådgiver Eiendomsmegler Vest
Sindre Gisholt (22), student
KI i TV 2 - Fra utvikler, til journalist, til sluttbruker
Sigbjørn Helling, Leder Samhandling & Produktleder Redaksjonell AI, TV 2
Inntoget av generasjon “digitalisering” i arbeidslivet skjer parallelt som kunstig intelligens revolusjonerer samfunnet. De yngste er oppvokst på internett og bruker allerede KI og andre digitale hjelpemidler daglig. Hvordan går det når TV 2 skal implementere bruken av KI på tvers av organisasjonen – fra gravejournalistene til Ung reporterne?
Generasjon KI: Hva bør man tenke på når man digitaliserer på tvers av generasjoner?
Thordur Arnason, VP i Capgemini AI Futures Lab
Samtidig som de yngste er oppvokst på nett og har digitaliseringen i fingerspissene, er de mer opptatt av å ta vare på egen mentale helse og fritid. Kommer vi til å se en overgang fra menneske til maskin i arbeidsoppgavene, mens vi mennesker søker en bedre work-life balance og går fra maskiner på jobb til mennesker?
Og hva gjør vi når en ansatt bruker KI og digitale hjelpemidler, og fullfører arbeidsoppgaver på halvparten av tiden sammenlignet med en annen ansatt? Måles innsatsen i antall arbeidsoppgave gjennomført, eller i tid brukt? Spørsmålene utfordrer våre etablerte normer og krever nye måter å tenke på.
Capgemini tar for seg dilemma omkring implementering av KI på arbeidsplassen.
15:50 - 16:10 Pause
Hvordan har Avo rigget seg for fremtiden?
Christoffer Pettersen, Managing Partner i Avo Consulting
Avo Consultings 150 ansatte har en gjennomsnittalder på 30 år. Hva gjør Avo til en så populær arbeidsplass for de yngste, og hva har de gjort for å rigge seg for fremtidens arbeidstakere?
Når den nordiske modellen møter generasjoner
Alexander Sandvik, Førsteamanuensis, Institutt for strategi og ledelse, NHH
I hvilken kontekst befinner vi oss egentlig i når vi snakker om generasjonene på arbeidsplassen? For å rigge oss godt for fremtiden, er det viktig at vi forstår nettopp dette. Norden skårer høyt på konkurransekraft og innovasjonsindekser, men vi har også utfordringer med en høy andel arbeidstakere som står utenfor arbeidslivet. Hvilken betydning har samarbeid og tillit for fremtidige og eldre generasjoner, og hvordan oppleves rammene i arbeidslivet på tvers av disse?
Kultur spiser strategi til frokost?
Veronica Langøen, Direktør, Thon Hotel Orion
Fjorårets vinner av Årets Unge Ledertalent returnerer til Ledelseskonferansen! Da Veronica Langøen ble tildelt den jeve prisen i 2023 la juryen vekt på hennes formidable evne til å bygge kultur på arbeidsplassen. I hotellbransjen jobber det mennesker i alle aldre, noen har kanskje til og med sin aller første sommerjobb på et hotell. Stemmer det at kultur spiser strategi til frokost, og i så fall – hvordan bygger du den på en så diversifisert arbeidsplass?
Prisutdeling: Årets unge ledertalent 2024
For syvende gang skal den gjeve prisen “Årets unge ledertalent” deles ut. Prisen deles ut til en leder under 38 år, som har levert meget gode prestasjoner over tid innen verdiskaping, innovasjon, omdømme, økonomi, samfunnsansvar/etikk, og bidrag til regionen.
17:15 Konferanseslutt
Hos MM Atmosphere, kun et par minutters gange fra konferanselokalene, venter en kveld med underholdning, hyggelig stemning, mingling, god mat og drikke. Bli med og knytt nye kontakter og møt igjen gamle kjente!