Vi har nylig ønsket Norges Vel velkommen som medlem av Bergen Næringsråd. Organisasjonen, som har røtter tilbake til 1809, jobber med næringsutvikling innen mat, landbruk, marine næringer og reiseliv.
I Bergen jobber Marit Gjerstad med Seaweed Cluster, en klynge som utvikler næringsmulighetene innen makroalger (tang og tare).
– Vi har jobbet siden 2010 for å etablere dette som en bærekraftig næring i Norge, og nå begynner vi å se resultatene. Makroalger kan bli en viktig ressurs, men vi må gjøre kunnskapen mer tilgjengelig og bruken mer alment akseptert, sier Gjerstad.
Per Gunnar Hettervik har i flere år jobbet med Håndlaget, et bedriftsnettverk som samler aktører innen håndverksproduksjon og autentiske opplevelser.
– Gjennom Håndlaget skaper vi en opplevelse for kunden og engasjement for ekte håndverk, lokale tradisjoner og historiene bak produktene, sier Hettervik.

Norges Vel har også internasjonale prosjekter med landkontorer i Tanzania og Mosambik, hvor de jobber med klimatilpasset næringsutvikling, samvirkemodeller og henter erfaring fra norske prosjekter innen sirkulærøkonomi.
Gjennom medlemskapet i Bergen Næringsråd ønsker Norges Vel å knytte bånd til regionale aktører og bidra til utvikling av nye næringer.