I dag snakker vi med: Geir Bjørkeli

- Vi som er friske må jobbe mer og holde hjulene i gang. Det er en del av den nasjonale dugnaden, mener administrerende direktør i Corvus Energy, Geir Bjørkeli.
  • Publisert mandag 30. mars 2020

- Vi som er friske må jobbe mer og holde hjulene i gang. Det er en del av den nasjonale dugnaden, mener administrerende direktør i Corvus Energy, Geir Bjørkeli.

______________________________________________________
Navn:                Geir Bjørkeli
Tittel:               Administrerende direktør
Bedrift:            Corvus Energy
Omsetning:     45 millioner dollar
Kontorer/avdelinger: 6 (hovedkontor i Bergen)
Kjernevirksomhet: Maritime batteri
______________________________________________________

Hvordan er hverdagen i bedriften akkurat nå?
Vi har delt arbeidstokken i fabrikken i to. Når det første skiftet er ferdig vaskes lokalene ned før neste skift går på. På den måten prøver vi alltid å ha et skift operativt hvis den ene skulle bli infisert.
For vår del så er vi over den verste stormen, slik situasjonen er nå. Vi handler mye med Kina og nå er heldigvis hjulene i gang der borte. Men hvis det smeller skikkelig hos noen av våre leverandører i Europa så blir det utfordrende.

Hvordan utfordres du som leder i disse dager?
Vi har dessverre måttet permittere de funksjonene som ikke er kritisk for driften, men vi har samtidig greid å omplassere ansatte.
Allerede før regjeringen iverksatte koronatiltakene sine etablerte vi en egen en beredskapsorganisasjon. Vi møtes kl. 09.00 hver morgen og tar en oppdatering. Ledergruppen er veldig god og alle bidrar med ekstra innsats i denne krevende tiden.

Hva synes du er det aller mest problematiske med Korona-epidemien?
Jeg synes synd på andre næringer som rammes mye hardere enn oss. Frisørene måtte jo stenge på dagen, og butikker går mot konkurs. Vi kan ikke syte og klage når folk har det mye verre enn oss.

Hva mener du om myndighetenes ulike tiltak til nå?
Problemer vårt har vært at ulike kommuner har ulike karanteneregler. Det har stoppet oss fra å utføre service på batteripakker på fergene. Jeg vet ikke hva som gjør at noen kommuner føler de har bedre forutsetninger til å sette strenger karanteneregler enn Helsedirektoratet. Problemet er heldigvis løst siden ferger nå defineres som samfunnskritisk.
Men alt i alt kan vi ikke klage på myndighetene – de gjør så mye de kan så raskt de kan.

Hva forventer du av tiltak fremover?
Nå må det jobbes med tiltakspakkene som skal stimulere næringslivet etter koronakrisen. Det er en gylden anledning til å akselerere det grønne skiftet og skape verdier og nye arbeidsplasser. Myndighetene må bruke innkjøpsmakten sin og samtidig øke investeringene innen det grønne skiftet.

Klarer dere å koble av og ta dere inn igjen?
Mot de ansatte har vi kjørt allmøter med Canada og Norge ukentlig. I tillegg har vi begynt med fredagspils over Teams og det fungerer overraskende bra!

 

Våre hovedsamarbeidspartnere