Husk meg?
Har du glemt ditt passord?
Bli medlem

Autorisasjon av eksportdokumenter

Published 31.10.2013, AT 12:00

Åpningstider
 
Mandag - fredag:     09:00 - 15:00
Lørdag:                     Stengt


En lang rekke importland krever at opplysningene i eksportdokumentene skal sertifiseres av et handelskammer (Chamber of Commerce) før de blir godkjente som fullverdige.
 
Bergens Handelskammer tilbyr nå autorisasjon av eksportdokumenter online. Ved hjelp av programmet eCertify kan man da sende inn sine eksportdokumenter til handelskammeret elektronisk.
    

Logg deg inn her...   
 
 
De vanligste dokumentene å få sertifisert hos Handelskammeret er:


Opprinnelsesbeviset L 501 brukes for å dokumentere varens opprinnelse ved tollbehandling i importlandet. L501 er et generelt opprinnelsesbevis som brukes i de tilfeller hvor det kreves bevis på opprinnelse, men hvor de ikke foreligger noen andre angitte skjemaer for dette. Opprinnelsesbeviset gir ikke tollfordeler.

Enkelte land krever ytterligere sertifisering av importlandets ambassade / konsulat. Vi anbefaler våre kunder å høre med importøren om hvor mange opprinnelsesbevis som kreves sertifisert og hvem som må sertifisere bevisene, siden hvert importland har sine egne bestemmelser.

Nærmere opplysninger om sertifiseringsbestemmelser i det enkelte land finner du i Innovasjon Norges "Eksporthåndboken" www.eksporthandboken.no

PRISLISTE 2017

Gebyrer ved sertifisering av eksportdokumenter  (uansett verdi)
Priser eks. MVA

For medlemmer:
kr. 670,- pr. original

Ikke medlemmer:
kr. 920,- pr. original

BLANKETTER:  
EUR 1
kr. 15,- pr. stk

Opprinnelsesbevis (diverse)
kr. 12,- pr. stk
kr. 500,- pr. pk. (100 stk.) 
RSS  |  Sideoversikt
Membership Software by APT