Trainee Vest

01.06.2017

Hva er Trainee Vest?
Trainee Vest er et velrenommert regionalt traineeprogram med mål om å tiltrekke seg de beste nyutdannede talentene til vår regions næringsliv. Siden etableringen i 2008 har 87 traineer gjennomført programmet.

Her kan du finne en presentasjon av Trainee Vest-programmet

Hvem vil bli trainee?
Ambisiøse høyskole- og universitetsstudenter vet at et traineeprogram er en god start på arbeidslivet. Søkermassen på traineeprogrammer er derfor erfaringsmessig av meget høy kvalitet, og ofte bedre enn det den enkelte bedrift får når de opererer på egenhånd. 

Her finner vi de som vil være sentrale i næringslivet om 10-15 år!

Hvorfor skal din bedrift bli med i Trainee Vest?

  • Traineeordningen gir positive ringvirkninger for involverte virksomheter. Det er med på å styrke omdømmet og kan bedre samarbeidet mellom virksomhetene som deltar.

  • Traineeprogram er attraktive å søke på og man er sikret å kunne velge blant mange kvalifiserte kandidater.

  • Rekrutteringsprosessen håndteres av en profesjonell samarbeidspartner, bedriften intervjuer bare det antall som de selv ønsker, som oftest mellom tre til fem kandidater.

  • Dette er et fiks ferdig traineeprogram uten at dere som bedrift trenger å lage noe eget skreddersydd program for kandidaten utenom stillingen.

Hvordan fungerer det i praksis?
Traineene ansettes for et år, fra august til august. Traineen mottar lønn fra bedriften og har de samme forpliktelser og rettigheter som en vanlig ansatt. I løpet av året følger traineen et utviklingsprogram med faglige og sosiale samlinger sammen med andre traineer. Egenutvikling, kompetanseheving og nettverksbygging står sentralt iutviklingsprogrammet.
Bedriften velger selv hvilken kompetanse de ønsker!

Hvilket fagområde som etterspørres er opp til bedriften. Det er stor variasjon i traineene sin utdanningsbakgrunn, og enda større variasjoner i hvilken stilling de får. Kriteriet er at det er en nyutdannet ressurs som skal etterspørres, med enten bachelor- eller mastergrad.

Traineesamling ved United World College (UWC) i Fjaler, Sogn og Fjordane.

Traineesamling ved United World College (UWC) i Fjaler, Sogn og Fjordane.

Stine Monica  Fjeldstad
Stine Monica Fjeldstad
Prosjektleder for Trainee Vest og næringspolitisk rådgiver

chat_bubble_outline + 47 483 13 338