Illustrasjon av Øyvind Tumyr
Illustrasjon av Øyvind Tumyr

Jonnemann er coronaforvirret

12.01.2022

Skråblikk er et litt uhøytidelig sideblikk på aktuelle og uaktuelle saker av varierende viktighet. Leses best med saltklype tilgjengelig og humor innabords.

Jonnemann er heeeelt forvirret men sitter benket foran pc og nettbrett for å få med seg fredagsunderholdningen; regjeringens pressekonferanse om korona-restriksjoner.


Jeg er helt forvirret! Kan jeg ta lønningspils på fredag?

Trygve (finans) sier ja, Ingvild (helse) advarer, Jonas (stats) sier…  ja hva sier han egentlig, utenom at han er enig med Trygve så lenge Camilla (FHI) er enig.

Hvem skal vi høre på? Jonas sier han ikke bare lytter til fagfolk, men også til bransjer, fagforeninger og enkeltaktører.

Jeg håper de enkeltaktørene ikke er bedehusbevegelsen eller Knut Arild Hardeide (Sjøfartsdirektør). Da blir det tørt på fredag.

Overlever forresten stampuben til fredag? Nå går de jo konk over en lav sko her, mens de venter på støtte. På en måte var det jo bra nedstengingen kom da strømprisen gikk amok, slik at de sparte de pengene, i alle fall. For du får jo strømstøtte når du drikker hjemme, men ikke ute. Eller er det meg som er forvirret igjen nå?

Men som Jonas sa, dersom Omikron er halvparten så farlig men dobbelt så smittsom så har vi samme problem.

Jeg ble forvirret igjen - dersom noe er halvparten av farlig, så er det jo ikke så farlig? Dersom jeg får et slag som er halvparten så hardt som ett som knekker foten min, så gipser jeg jo ikke foten for det? Selv om vi er to som får det, så vil jo ingen av oss trenge gips? Eller har jeg misforstått - sparer vi opp, liksom?

Men koronapass vil de nå…kanskje ha. Forvirret? Ja, for vi har det jo når vi passerer grensen, og vi hadde det jo i fjor, og de har det i utlandet.

Men her må det høres, evalueres og utformes, slik at det er på plass så snart pandemien er over. Kraftfullt på plass. I mellomtiden konkurses det.

Det er visst problemer med id for å vite at det er ditt pass. Å sjekke med de på grensen er kanskje et godt råd?

Forresten trenger vi det kanskje ikke i Bergen. Forleden gikk de som er mot koronapass og vaksiner i tog og sørget for å bli tatt bilde av i avisen. Så nå vet alle hvem de er. Kommentarfeltet har fått et ansikt.

Men ett spørsmål til slutt: kan Jens Stoltenberg bli sentralbanksjef når hans søster er pandemisjef…nei FHI-sjef mener jeg? Det er jo hun som egentlig bestemmer nå... det blir kanskje for mye makt i en familie.

Jeg er forvirret, men håper på fredagspils.

 

Jon E. Mann