Illustrasjon: Øyvind Tumyr
Illustrasjon: Øyvind Tumyr

Kraftfull blues

17.12.2021

Skråblikk er et litt uhøytidelig sideblikk på aktuelle og uaktuelle saker av varierende viktighet. Leses best med saltklype tilgjengelig og humor innabords.

 

Jonnemann har dyp fotballblues. Derfor forsøker han å fokusere på det positive og kraftfulle i denne tiden.

Det gikk som med Frankrike i 1982-VM. På hodet ut mot straffeekspertene. Tyskland eller Jerv, same all same all. Som Gary Lineker sa; fotball er et enkelt spill, 22 spillere, en ball, og til slutt vinner Ty…Jerv.

For å gjenvinne energien må jeg derfor fokusere på noe som gir ny kraft. Noe kraftfullt.

For det er tidens ord. Kraftfullt.

Jonas har fremmet kraftfulle strømtiltak. Det er gledelig. Men det betydde visst bare ca 14%.

Da jeg hørte ordet kraftfull om strømkompensasjon, fyrte jeg opp utvendig julebelysning og badestampen i kraftfull glede. Etter å ha husket på at vi bor i borettslag, ble en halvnaken madam jaget opp av stampen, gjennom snøen og inn i stuevarm… stuekulden igjen. Nå har hun parkert over panelovnen, og nekter å løfte på skjørtet. Det står hun skikkelig kraftfullt på. Prøver jeg å nærme meg får jeg smekk.

Nå har Trygve fremmet nye kraftfulle økonomiske tiltak. Men de var visst litt ukjente. Svaret får vi når Stortinget kommer kraftfullt tilbake fra juleferie. I mellomtiden permitteres det.

Tiltakene mot høy strømpris i fremtiden er også kraftfulle; en utredning betyr det da. Den som venter på en utredning, venter sjelden på noe godt. Huff, er der ingenting å glede seg over?

Når Næringsministeren skal fremme lønnstilskuddsordning er den kraftfull den også. Jeg fylles av bange…

Med en kraftfull forståelse for næringslivet er det blitt ulovlig å gå med overskudd og ta utbytte. Med like kraftfull forståelse tar altså Stortinget juleferie i stedet for å behandle ordningene før etter ferien.

Korona er visst ikke kraftfull. Men den er kraftigere og kraftigere, om enn ikke full.

Nei nå må jeg ha noe positivt her;

Bystyret har jo kraftfullt gitt oss en plan for bybanen. Med tre kraftfulle utbrytere og en stemmes overvekt. Siden har vi ikke hørt noe om den. Kanskje det kan være et lyspunkt?

Men en ting er jo kraftfullt gledelig. Julegavejakten i år blir kraftfullt enklere. Gavene blir kraftfulle i seg selv. Kraftfulle gavekort på Fjordkraft-kraft til hele gjengen. Ja, og et partoutkort til OBOS-ligaen, da. Der må det i alle fall bli kraftfullt neste sesong.

 

Jon E. Mann