Illustrasjon: Øyvind Tumyr
Illustrasjon: Øyvind Tumyr

Juleønsker fra en førerløs by

03.12.2021

Skråblikk er et litt uhøytidelig sideblikk på aktuelle og uaktuelle saker av varierende viktighet. Leses best med saltklype tilgjengelig og humor innabords.

Jonnemann har satt klistret foran bt-live oppdatering fra Bergenspolitikken de siste ukene og har et juleønske som han tror han kan få oppfylt.

Kjære Julenisse, i år har jeg store ønsker. Jeg vet det kan være vanskelig, men jeg har ingen andre steder å snu meg. Helt til i går virket det for urealistisk, men nå har jeg troen. Nisse- Laget som vanligvis styrer hadde tatt med seg ballen og nekter å komme tilbake med den før noen har slått tunnel - fra seg. De har jo slått tunneler før, blant annet en lang fløyfjell på nordre banehalvdel, så hvorfor ikke? Nordhordlandstunnelen har de jo måttet slå fra seg mange ganger. Skansentunnelen også.

Men jeg har et håp. Etter en sentrum-ytre-venstre-finte er der gode muligheter for at jeg får oppfylt mine to ønsker. Når håpet svinner for Brann får jeg sette min lit til fintene i bystyret.

Kjære julenisse. Jeg ønsker meg et byråd igjen, og nå får jeg det kanskje! Jeg gleder meg. Det var så kjekt da jeg hadde det, de var så gøye å leke med. De var så levende og fant alltid på noen morsomme sprell. Ja unntatt om noen ga dem reguleringsplaner, da, det var visst ikke så bra for dem. Da ble de ofte liggende lenge.

Et ministerium er ikke det samme – det bare ligger der og gjør ingen ting. Det er jo ikke gøy. Jeg kan jo skjønne dem, det er jo kaldt ute nå, og når noen ber dem gå inn i et svart hull de ikke har lyst til å gå inn i, så skjønner jeg jo at de nekter.

Der kan jo være bryggemonstre der. Eller byluft.
Jeg skjønner det ikke helt, men det var visst sånn at de fleste vil ha Roger, men han ville ikke om han må grave tunnel, som de fleste vil ha, men han som ville ha tunnel ville de likevel ikke ha, men nå har noen fintet seg ut.

La meg se om jeg husker det…
Tunnel synes Rødt er bra
Men Høyre vil de ikke ha
Men en av dem
Har vært litt slem
Tunnel vil også Sp kanskje
Men Steinulf har en egen plansje
Steinulf er fri
Om han får batteri
Roger ville formane
Men byrådet fikk sin bane
Fordi den gikk i hullet
Går de (nesten) glipp av gullet
Det ble et hull
Og bare tull.
De var helt kake
Men nå er de tilbake

Kjære Nissen. Jeg ønsker meg også en bane til Åsane. De fleste jeg kjenner ønsker seg en bane til Åsane. Min far har fortalt meg at det er viktig at den går bak Bryggen, madammen sier at det er viktig at den går foran. Jeg skjønner ikke helt hvorfor det er viktig, den skal jo til Åsane? Det er jo langt unna Bryggen.

Kjære Nissen. Jeg synes det er viktigere når den går og at den går, når jeg skal nå barnehagen med småen. Ellers blir mamma og pappa så stresset. Så, jeg ønsker meg en bane som går, helst før han er ferdig med ungdomsskolen. Etter det ønsker småen seg en moped. Han truer med å sette motor på sparkesykkelen sin om banen ikke kommer. Grøss.

Jeg er litt usikker på dette med batteri, for det står jo ofte på pakkene at det må kjøpes utenom.
Det var min liste, på forhånd takk, men til slutt kjære nissefar, er det en annen som vil snakke med deg. Han heter Trond, og har visst også en liste.

God Jul

Hilsen
Jon E. Mann