- Politiske gjengangere går igjen

25.11.2021

Skråblikk er et litt uhøytidelig sideblikk på aktuelle og uaktuelle saker av varierende viktighet. Leses best med saltklype tilgjengelig og humor innabords.


Jeg er bekymret. Den siste uken har folk gått en masse. Det politiske miljøet på tvers av forvaltningsnivåer og landegrenser har tatt det på seg å gå våre daglige 10.000 skritt for oss. Men alle kan ikke bare gå sin vei. Noen må bli!

For en gangs skyld har BT vært ute og spådd noe som ble sant. Lenge har de nå gjennom såkalt podkast varslet at «Nokon må gå». Endelig har noen lyttet, og da kom det store raset. Det begynte egentlig forsiktig med konkurrenten (BA). Sjefen gikk uten at noen skjønte helt hvorfor, selv etter at han forklarte det. Det sies han har prosjekter. Etter ham kom syndfloden.

Først gikk stortingspresidenten (A), deretter gikk byrådslederen (A). En heldig svensk statsminister (Svensk A) valgte å gå samtidig med at verdenspressen (BA/BT) var opptatt med bybaneavgang i Bergen, og kunne da gå i ro og fred, etter at tidligere Statsminister (A) hadde gått av. Samme dag gikk visepresidenten (A) på grunn av kjønn, ifølge ham gammel kjønnsdrift, ifølge partiet nåværende kjønnsidentitet. De kjønnskvoterte ham vekk uansett. Ole Gunnar Solskjær (MAN.U.) gikk også.

Dette blir nesten for mye på en gang. Hvor gikk de da?

Ikke så langt. Den som gikk lengst, var Solskjær. Han gikk 90 mill.

Det gikk bare to dager og en Elden før Stortingspresidenten (tidligere) mente hun ikke skulle gå likevel, fordi hun kanskje ikke var mistenkt likevel. Men hun forble gående - ut av presidentskapet, og ned i Stortingssalen. Lovgivende forsamling - Lovtolkende advokat 1-0. Det vurderes å hente inn Ole Gunnar Solskjær for neste omgang.

Visepresidenten fulgte, og ble kvotert ned i salen. Men vi har tro på at han skal lande på beina, for i hans politiske virke har det meste gått på togskinner. Hvorfor har ingen fortalt ham at Bent Høie (H) har sørget for at riktig (juridisk) kjønn er bare ett tastetrykk unna? Vi aner enda en Elden.

Byrådslederen gikk kortest. Han gikk av, og er derfor fortsatt byrådsleder til bystyret velger en ny - mest sannsynlig ham selv. Han kan altså gå av og gå på igjen uten å ha forlatt kontoret. Praktisk. Litt få skritt på skrittelleren kanskje.

Den svenske statsministeren går heller ikke langt. Hun var ikke kommet inn i kontoret før hun gikk.

Først sa Vänsterpartiet ja. Så følte Centern at Vänstern hadde fått for mye og dermed ble Högerns budsjett vedtatt. Da gikk Miljøpartiet, og Statsministeren snudde i døren og gikk. På vei ut av kontoret måtte tidligere statsminister stoppe i døren og snu. Der røyk den ferien.

Den siste uken har vært som en politisk Halloween der folk har gått, men dukket opp som gjengangere.
Det eneste som mangler nå er … å hjelpes … der står jommen Trond Giske i Debatten igjen … nå tror jeg at jeg finner en dyne å være under til neste valg.

«Mor, gi meg solen … »*


Jon E. Mann

 

*Om du leser denne fotnoten bør du ta deg en tur på teater og se Ibsens «Gengangere»