Trainee Vest i Brussel

16.05.2022

Med visjonen om et bærekraftig Vestland gjennom økt kunnskap om europeisk samarbeid i regionens næringsliv og offentlig sektor, har 26 traineer tilbragt fire dager i Brussel for å bli kjent med sentrale aktører som stimulerer til et slikt samarbeid mellom Norge og Europa.

- Dette var første gang vi gjennomførte en studietur til Brussel med Trainee Vest, og vi har gjort oss mange gode erfaringer. Aktørene her nede har tatt oss strålende i mot, og vi gleder oss allerede til neste år, sier prosjektleder Ragnhild Friis-Ottesen. 

Les også: - Det er jo på Vestlandet alt skjer! 

Under sitt opphold i storbyen midt i Europa, var Trainee Vest innom UiBs Brusselkontor, EØS-midlenes sekretariat, Vest-Norges Brusselkontor, Norges delegasjon til EU, Eviny i Brussel, European Policy Centre, Eurochambres og SINTEF. Viktige stikkord under de ulike besøkene var samarbeidet mellom Norge og EU, EØS-midlene, sosial bærekraft, det europeiske kraftmarkedet og muligheter for norsk næringsliv i Europa.

Ingen tvil om at våre unge traineer dro tilbake til Bergen med nye perspektiver og masse nyttig kunnskap i kofferten. 

Se bilder fra turen på Trainee Vest sin instragramkonto @traineevest

 

Ragnhild  Friis-Ottessen
Ragnhild Friis-Ottessen
Næringspolitisk rådgiver og prosjektleder for Trainee Vest

chat_bubble_outline + 47 911 25 951
Nicoline  Wiederstrøm
Nicoline Wiederstrøm
Prosjektmedarbeider

chat_bubble_outline +47 924 08 656