Den 21. Sunnivaen Mette Rokne Hanestad (i midten) omkranset av prisutdelerne Elna-Kathrine Grieg fra Grieg Gruppen (t.v) og Katrine Trovik, styreleder i Bergen Næringsråd.
Den 21. Sunnivaen Mette Rokne Hanestad (i midten) omkranset av prisutdelerne Elna-Kathrine Grieg fra Grieg Gruppen (t.v) og Katrine Trovik, styreleder i Bergen Næringsråd.

Mette Rokne Hanestad vant Sunnivaprisen for 2021

29.03.2022

- Dette er skikkelig stas, sa Mette Rokne Hanestad da hun mottok prisen under Bergen Næringsråds påskelunsj i dag. - Jeg håper jeg kan være et godt forbilde for mange. Og jeg oppfordrer alle til å tørre å si ja når muligheten byr seg, selv om man kanskje føler det er en litt for stor skjorte å ta på. 

Se bilder fra Påskelunsjen og prisvinneren her

Mette Rokne Hanestad er finansdirektør i et av regionens mest spennende og fremoverlente grønne selskaper. Hun har ledet prosesser som har utviklet Corvus Energy fra å være et mindre selskap, til å bli et globalt konsern. På veien har hun sikret over 200 millioner kroner fra investorer over hele verden. Hun har også etablert datterselskap i Asia, Amerika og Europa. Som CFO har hun tatt en stor del av ansvaret for å føre selskapet hun jobber i til verdenstoppen innen nullutslippsteknologi.

I samarbeid med Grieg Gruppen deles Sunnivaprisen ut til en lovende kvinnelig leder. Prisen er oppkalt etter Bergens skytshelgen St. Sunniva og Hanestad er den 21. vinneren i rekken.

Bergen Næringsråd og Grieg mener at økt mangfold styrker bedriftenes konkurranseevne, og er avgjørende for suksess. Morgendagens vinnere i næringslivet er bedrifter som gjenspeiler samfunnets sammensetning med hensyn til både kjønn, alder og etnisk bakgrunn, fordi det gir spennvidde og bred kompetanse. 

Juryens begrunnelse:
"Årets prisvinner er allerede en rollemodell på grunn av både sin fremsynthet og sin arbeidskapasitet. Hun viser en ekstrem nøyaktighet og kvalitet i alt hun gjør. Som alle gode kandidater har hun blitt nominert flere ganger, og av mange ulike personer. Det har styrket juryens overbevisning om at vi gir prisen til en ekte ledestjerne.

Hun jobber kontinuerlig med være tilgjengelig og tilstede som leder. Hun har ansatte i flere land, men evner å skape gode team på tvers av landegrenser og tidsforskjeller. Det er viktig for henne å gi frihet og ansvar til den enkelte for å utvikle sine ansatte. Hun er også en leder som byr på seg selv, hun har tro på at det er utviklende å dele det som har gått bra, og det som ikke har gått så bra.

Prisvinneren bidrar direkte til grønn næringsutvikling og økt eksport i Vestland. Hun har ledet prosesser som har utviklet Corvus Energy fra å være et mindre selskap, til å bli et globalt konsern. På veien har hun sikret over 200 millioner kroner fra investorer over hele verden. Hun har også etablert datterselskap i Asia, Amerika og Europa. Som CFO har hun tatt en stor del av ansvaret for å føre selskapet hun jobber i til verdenstoppen innen nullutslippsteknologi.

Juryen stiller seg bak uttalelsen om at «den som kan slå henne må være ekstremt god». Vi gleder oss til å følge henne videre og håper at tildelingen av denne prisen vil være en ekstra motivasjon for henne til å ta steget helt til topps."


Om prisen:

St. Sunniva var en irsk kvinne som rømte fra et tvangsekteskap med en brutal hedning ved å sette ut på det ukjente hav, og endte opp på øyen Selja rett sør for Stadt. Der sendte Håkon ladejarl, en kjent jarl av åsatroen, hærmenn for å drepe henne, men Gud grep inn og knuste Håkons menn under store klippeblokker.

Som St. Sunniva må de som skal vinne tørre å sette ut mot det ukjente, tørre å ta lederskap, og de må identifisere seg som kvinner. Vi ser ikke etter nye helgener, men følgende kriterier ligger til grunn for juryens arbeid:

· Vinneren skal være en kvinnelig leder på vei oppover
· Hun skal inneha en lederstilling med resultatansvar eller fagansvar
· Hun skal ha oppnådd resultater som gagner bedriften
· Hun skal peke seg ut til en stilling på et høyt nivå


Juryen for prisen er oppnevnt av styret i Bergen Næringsråd og består av:
Elna Kathrine Grieg, Grieg Gruppen
Vasan Singaravel, leder på Haraldsplass sykehus og leder for ekspertgruppe mangfold og inkludering.
Katrine Trovik, styreleder i Bergen Næringsråd

 


Stine Monica  Fjeldstad
Stine Monica Fjeldstad
Næringspolitisk rådgiver og prosjektleder for Trainee Vest

chat_bubble_outline + 47 483 13 338