Anna Pacholczyk var en av deltakerne i Bergen Opportunity 2020/2021, og jobber i dag som kommunikasjonsansvarlig ved to ulike forskningssentre.
Anna Pacholczyk var en av deltakerne i Bergen Opportunity 2020/2021, og jobber i dag som kommunikasjonsansvarlig ved to ulike forskningssentre.

- Det tok nesten 10 år å få den jobben jeg ønsket meg

24.03.2022

- Det tok meg nesten 10 år, mye hardt arbeid, en del tårer og standhaftighet for å skaffe meg den jobben jeg har i dag. For å lande drømmejobben må man veldig ofte først bekjempe ulike stereotyper og oppfatninger den øvrige befolkningen har om den minoritetsgruppen du er en del av, sier Anna Pacholczyk, kommunikasjonsansvarlig ved to forskningssentre ved Universitetet i Bergen.  


Fortell litt om deg selv

- Jeg heter Malgorzata Anna Pacholczyk, er 32 år gammel, utdannet journalist og kommer opprinnelig fra Polen. Jeg har bodd i Norge siden 2010 da jeg kom hit som utvekslingsstudent ved Universitetet i Bergen.

Hvor jobber du nå?

- Jeg er kommunikasjonsansvarlig ved to forskningssentre ved UiB: MediaFutures Research Centre for Responsible Media Technology & Innovation, og The Centre for the Science of Learning & Technology (SLATE).

Hvordan opplevde du å være med i Bergen Opportunity? Hvordan har erfaringen du har fått derfra hjulpet deg i etterkant?

Jeg var blant 300 kandidater som søkte seg til programmet i 2020/2021, og det var utrolig stas å være en av de 22 deltakere som ble valgt ut. Kullet mitt bestod av fantastiske mennesker med ulik bakgrunn og ulike historier. Selve programmet, til tross for pandemien, var godt organisert og hadde faglige samlinger om temaer som bl.a. mangfoldskompetanse, ledelse og presentasjonsteknikk. I tillegg til den faglige utviklingen har programmet også bidratt til at jeg har vokst på et personlig nivå.

- De utrolige menneskene bak Bergen Opportunity, med Iver og Stine i spissen, og min mentor Beathe hjalp meg med å bygge opp selvtilliten min og oppfordret meg til å se på min innvandrerbakgrunn som en fordel og en styrke.

 Hva var ditt mål før? Har du oppnådd det nå? Hvordan?

Da jeg deltok i programmet, var jeg kommunikasjonsmedarbeider i offentlig sektor, men jeg var ikke helt fornøyd med tematikken jeg jobbet med. Ønsket mitt var derfor å finne en jobb som var nærmere mine interesser og det jeg brenner for. Etter måneder med planlegging, jobbsøking og intervjuer klarte jeg å oppnå nettopp det.

- Det er også viktig å nevne at jeg var i jevnlig kontakt med mentoren min, og Beathe hadde mange nyttige tips og tilbakemeldinger som hjalp med å reflektere over og justere strategien min mens jeg var på jakt etter ny jobb.

Hvordan har det vært å være en innvandrerkvinne på det norske arbeidsmarkedet? Hva har vært den største utfordringen du måtte overkomme i arbeidslivet her i Norge?

- For å lande drømmejobben som er relevant til utdannelsen sin i et fremmed land krever mye arbeid. Veldig ofte må man først bekjempe ulike stereotyper og oppfatninger den øvrige befolkningen har om den minoritetsgruppen du er en del av. Sånn var det også i mitt tilfelle. Det tok meg nesten 10 år, mye hardt arbeid, en del tårer og standhaftighet for å skaffe meg den jobben jeg har i dag.

- Samtidig er det viktig å understrekke at jeg var også heldig nok å treffe mennesker som så mitt potensial og bestemte seg for å satse på meg. Det er jeg utrolig takknemlig for.