Varmere Våtere Villere – Norges nye klimafestival!

09.12.2021

Merk av 9.-11. mars 2022 i kalenderen din: Da inviterer vi til Norges mest oppløftende klimafestival. Vi gleder oss til å arrangere Varmere Våtere Villere for aller første gang.

Fullstendig program og billettbestilling finner du på www.varmerevaterevillere.no 

Over tre dager skal festivalen by på foredrag, debatter, konserter og gode samtaler på blant annet Kulturhuset i Bergen. Festivalens mål er å spre kunnskap om både klimaproblemet og klimaløsningene på en forståelig måte, og invitere til gode samtaler om de mange valgene og dilemmaene vi som samfunn står overfor. Vindkraft, atomkraft, strømpriser, matvaner, flyskam og oljeleting er eksempler på temaer det blir naturlige for festivalen å løfte frem. I tillegg vil det være konserter og annen underholdning på programmet.

Norges mest oppløftende klimafestival
Et mylder av aktører, med investor Jens Ulltveit-Moe og Bergen Næringsråd i spissen, har gått sammen om å etablere den nye klimafestivalen. Initiativtakerne mener dagens klimadebatt er unødvendig kompleks og alt for polarisert. Varmere Våtere Villere springer ut av et ønske om å skape et ordskifte om klimakrisen, og hvordan vi skal løse den, som er tilgjengelig for allmennheten.

– Skal vi løse klimakrisen, og det skal vi, er det en forutsetning at vi alle har god kunnskap om både krisen og løsningene, og at vi står overfor helt reelle valg. Varmere Våtere Villere skal bidra til nettopp dette. Vi skal kort og godt lage en oppløftende festival om et alvorlig tema, sier Jens Ulltveit-Moe.

Til daglig er Ulltveit-Moe kjent som investor med sterkt samfunnsengasjement, spesielt i klimapolitikken. Inspirasjonen til Varmere Våtere Villere kom opprinnelig fra Kåkånomics som er en kunnskapsfestival der økonomiske problemstillinger diskuteres i en uformell festivalsetting.

– Vi tenkte at det må være mulig å arrangere noe liknende for klimadebatten. En festival der vi snakker et språk som alle forstår, og kan diskutere alt fra de store spørsmålene til de små, hverdagslige grepene uten formaninger og dommedagsprofetier, sier han.

Fra kultur til klima
– Varmere Våtere Villere skal være en festival som gir innsikt, utfordrer og engasjerer, og like viktig: føre mennesker som ønsker en løsning på klimakrisen sammen, sier festivalsjef Vilde Blomhoff Pedersen.
Etter månedsvis med dugnadsarbeid, ble Vilde Blomhoff Pedersen ansatt som festivalsjef. Blomhoff Pedersen er tidligere festivalsjef for musikkfestivalen Vill Vill Vest og har lang erfaring fra kulturbransjen. I tillegg er hun nyutdannet psykolog, med stor interesse for menneskelig atferd.

– Varmere Våtere Villere skal være en festival som gir innsikt, utfordrer og engasjerer, og like viktig: føre mennesker som ønsker en løsning på klimakrisen sammen. Vi skal presentere kunnskap på en enkel og forståelig måte, i en avslappet atmosfære, sier Blomhoff Pedersen.

Hun lover et bredt og variert program med en god balanse mellom realisme og optimisme.

– Vi begynner å slippe programmet nå fremover mot jul, og festivalpassene er allerede lagt ut for salg. Festivalformatet gjør at publikum kan velge og vrake mellom ulike bolker. Vårt mål er at alle skal kunne finne noe interessant på programmet og få muligheten til å lære noe nytt, sier hun.

Disse står bak Varmere Våtere Villere:

Bergen Næringsråd, Bjerknessenteret, Høgskulen på Vestlandet, Norges Handelshøyskole, Norsk Klimastiftelse, Skift – Næringslivets klimaledere og Universitetet i Bergen.

Se også hvem som sitter i styret og i andre komiteer.

For ytterligere informasjon:
Vilde Blomhoff Pedersen, festivalsjef
Epost: vilde(a)varmerevaterevillere.no
Tlf: 416 27 430