Fair Play Bygg - nå også på Vestlandet

03.12.2021

Etter mange års arbeid for å etablere Fair Play Bygg også på Vestlandet, var det et politisk vedtak som skulle til for at man nå kan intensivere jakten på arbeidslivskriminalitet i byggebransjen i fylket.

Vestland fylke har etter forslag fra SV og Ap bevilget tre millioner til Fair Play Vestlandet, som dermed kan starte opp i januar 2022.

Bygningsgruppen i Bergen og Bergen Næringsråd er blant de som lenge har jobbet med å få etablert et Fair Play prosjekt i Vestland. Hovedkontoret til Fair Play Bygg Vestlandet skal ligge i Bergen. Prosjektet vil ha en varighet på tre år med en forventet videreføring også etter den tid.

I Bergen har byggmesterne diskutert etableringen av tiltaket i flere år. Nå er de positive til at flere kriminelle kan bli tatt og fjernet fra bransjen deres.

– Jeg har alltid sagt at faren for å bli tatt når noen gjør noe ulovlig, må være tilstede. Det har ikke vært tilfelle på Vestlandet i lange tider. Derfor har vi fått de tilstandene vi har. Nå håper jeg at Fair Play Bygg kan bidra til at både publikum og byggenæringen ser at det er større sjanse for å bli tatt for ulovligheter, sier daglig leder Inge Bauge i Byggmestrenes Servicekontor AS til bransjemagasinet Byggmesteren.

Fair Play Bygg ble startet i Trondheim med Byggebransjens uropatrulje. Siden har det kommet tilsvarende foreninger i Oslo, Stavanger og Østfold. Disse foreningene jobber mot arbeidslivskriminalitet i byggebransjen. I Agder er det også en Fair Play forening. Den jobber mot arbeidslivskriminalitet i alle bransjer. Til sammen har disse foreningene dannet paraplyorganisasjonen Fair Play Norge. 

Fair Play Bygg Vestland er et samarbeid mellom Byggmesterforbundet, Entreprenørforeningen for bygg og anlegg (EBA), NELFO, Maskinentreprenørenes Forbund, Bygningsgruppen Bergen og Bergen Næringsråd.
På arbeidstakersiden støttes Fair Play Bygg Vestlandet av Elektroarbeidernes fagforening, Norsk Arbeidsmandsforbund Vest og Unionen Fagforening.

Meld oss i skjemaet under om du opplever noe du tror kan være svart arbeid i byggebransjen.

Hvis du ikke ønsker å være anonym
Mobilnr eller mailadresse
Adresse, nettsted, forum etc
Pictures and other documentation can be uploaded here
Arild  Kolltveit
Arild Kolltveit
Styreleder Bygningsgruppen Bergen