Det er kamp om aksjene forteller Kathrine Mo, Stine Samland og Anne Koppang fra Feddie Destilleri til moderator Erik Bergesen.
Det er kamp om aksjene forteller Kathrine Mo, Stine Samland og Anne Koppang fra Feddie Destilleri til moderator Erik Bergesen.

Venteliste for whisky-aksjer

19.11.2021

Mer enn 350 kvinner har investert i Feddie Ocean Destillery, som produserer whisky på fraflyttingsøyen Fedje. Menn får ikke lov å være med.

På Årskonferansen til Bergen Næringsråd fortalte gründer og hovedaksjonær Anne Koppang om den spektakulære ideen. På Fedje, en liten øy langt nordvest for Bergen, modnes whisky på mer enn 500 fat.
- Det tar mange år å lage god whisky. Gin lager vi på én dag. Derfor gjorde vi det mens vi venter, forteller Koppang.
Siden har «Nine Sisters»-ginen fra Feddie vunnet en gullmedalje i en av verdens skarpeste spritkonkurranser i London. De har lansert planene for et nytt hotell, tegnet av den verdenskjente arkitekten Todd Saunders. De har kjøpt opp en rekke eiendommer på Fedje, for å bygge opp en fullverdig helårsdestinasjon.

- Jeg elsker risiko, og dette trigger meg veldig. Jeg ble dønn forelsket i Fedje og folket der. Jeg vil bidra til folkevekst og ny innovasjon. Og jeg vil gi kvinner en mulighet til å investere og være med på å bestemme!
Camilla Andersson, styremedlem og investorkontakt i Feddie Ocean Destillery, bekrefter at det er venteliste for dem som ønsker å bli med på eventyret.

- Jeg har aldri vært borti noe lignende, interessen er enorm. Det kommer nye muligheter. Den eneste begrensningen for dem som investerer, er at det ikke er lov å selge aksjer videre til menn!


Se video om Fedje-eventyret her