Adm. direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter Anne-Kari Bratten med tydelig tale på Årskonferansen til Bergen Næringsråd. Foto: Eivind Senneset
Adm. direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter Anne-Kari Bratten med tydelig tale på Årskonferansen til Bergen Næringsråd. Foto: Eivind Senneset

- Glem nullfeilsamfunnet!

19.11.2021

- Vi kan ikke ha flere som passer på enn dem som finner på. Nullfeilsamfunnet er et av flere svermerier vi må bli kvitt, mener Anne-Kari Bratten.

Bratten er administrerende direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter og serverte tydelig tale på Årskonferansen til Bergen Næringsråd.
- Slumringen i den oljemarinerte hengekøyen er nå over. Hver arbeidsplass i olje og gass skaper verdier for 20 millioner kroner hvert år. Disse kan ikke erstattes av duftlys og pynteputer.

På scenen samtalte hun med Christine Meyer, professor i strategi og ledelse ved NHH og tidligere konkurransedirektør. Meyer viste til suksesshistorien Ørsted, det danske konsernet som gikk fra kull, olje og gass til havvindproduksjon på ti år.
- Vi må bygge innovasjonsmuskler for å forberede oss på det ukjente. Vi må være modige og engasjerte, sa Meyer.

Anne-Kari Bratten pekte helt konkret på fire postpandemiske veier til økt verdiskaping.
- Vi må styrke arbeidslinjen, få flere folk i jobb. Vi må prioritere det som er samfunnsøkonomisk lønnsomt. Vi må slutte med svermerier, som for eksempel sekstimersdagen og nullfeilsamfunnet. Og til slutt må vi innse at løsningene finnes på arbeidsplassene. Kompetanse er svaret på nesten alt, mener Spekter-direktøren.