BERGEN OPPORTUNITY 2021/2022: Andreja Ostojic, Paulina Sanicka, Annelise Ly, Ahmer Sheikh, Majenneh Dukuly, Michell Farooqui, Shiyar Anter, Sarah MI, Lomita Gebremichael, Rabia Yavuz Türe, Glen Anfinsen, Bin Wang, Nader Turkmani, Sarifa Moola-Nernæs, Hassan Bile Mohamed, Rory Coase, Mohammed Furqan Khan, Bashir M H Abdulkader, Emilia Jimenez Aldana, Juhar Yasin Abamosa.
BERGEN OPPORTUNITY 2021/2022: Andreja Ostojic, Paulina Sanicka, Annelise Ly, Ahmer Sheikh, Majenneh Dukuly, Michell Farooqui, Shiyar Anter, Sarah MI, Lomita Gebremichael, Rabia Yavuz Türe, Glen Anfinsen, Bin Wang, Nader Turkmani, Sarifa Moola-Nernæs, Hassan Bile Mohamed, Rory Coase, Mohammed Furqan Khan, Bashir M H Abdulkader, Emilia Jimenez Aldana, Juhar Yasin Abamosa.

Se til Bergen

01.09.2021

Bergen Næringsråds suksess Bergen Opportunity har inspirert andre næringsforeninger, og er nå blitt et nasjonalt prosjekt. Både næringsforeningene i Stavanger og Trondheim har denne høsten etablert mentorprogrammet, og flere er på trappene.

- Det er veldig kjekt at vi har vært en inspirasjon for andre, og at andre byer ser at dette mentorprogrammet kan bidra til å sikre næringslivet tilgang til rett kompetanse i fremtiden, sier adm. direktør i Bergen Næringsråd, Marit Warncke. – Vi heier på Stavanger og Trondheim, og stiller gjerne opp for de andre næringsforeningene som vil etablere tilsvarende.

Oppløftende resultater
Bergen Opportunity skal styrke mulighetene for innvandrere med høy utdanning til å få jobb og gjøre karriere. Målet er at programmet skal skape flere rollemodeller med innvandrerbakgrunn. Deltakerne har høyere utdanning på bachelor-/masternivå eller fagbrev, behersker norsk muntlig godt, og har ambisjoner om å ta sentrale posisjoner i arbeidsliv og samfunn.

Resultatene viser at i de to foregående kullene har seks av ti menteer hatt karrierefremgang.
– 2020 var et spesielt år på mange måter, og det var utfordrende å få til gode nettverksmøter. Likevel viser evalueringen fra deltakerne at de har hatt et personlig godt utbytte av programmet. Noen opplever at de har fått bedre forståelse av arbeidsmiljø og norsk arbeidskultur, andre har fått økt selvtillit og turt å komme ut av komfortsonen sin og satse, andre blitt kalt inn til flere jobbintervjuer, forteller prosjektleder Iver Belle-Ramos.


"Dette var en fantastisk opplevelse. Ble matchet med en fantastisk mentor, fikk muligheten til å bygge opp nettverket mitt dramatisk, og deltok i veldig nyttig kurs og samlinger.
Gjennom året har jeg også fått en ny stilling som er helt perfekt for meg.
Mentee, 2020/2021


Tredje kull i gang
Bergen Opportunity kunne i går presentere sitt tredje kull. 20 menteer fra 16 ulike nasjoner ble introdusert for sin mentor fra det bergenske næringsliv. De 20 ble valgt ut blant 250 søkere, og representerer yrker som Ingeniør, økonomer, kultur, akademia, psykologi, journalist, jurist, bioingeniør og teknologer.
- Disse er ekstremt motiverte for å gi arbeids- og næringslivet i regionen en dytt i riktig retning, og ønsker alle å ta en ledende posisjon innenfor næringsliv, akademia eller det offentlige, sier Belle-Ramos.

- Flere av deltakerne i Bergen Opportunity har ikke fått muligheten til å vise seg frem. I denne gruppen er det et stort uforløst potensiale, og hvis jeg kan bidra til at noen lykkes er det fantastisk. Å være mentor er et privilegium. Det er så lærerikt når noen med en helt annen bakgrunn deler sine drømmer og utfordringer med meg, sier mentor Inge Husefest, som til daglig er seniorrådgiver i BKK.


- Hvis jeg kan bidra til at noen lykkes, er det fantastisk
Inge Husefest, BKK (mentor)


Mentorene 2021/2022

Inge Husefest (BKK) 
Mina Aase (Equinor)
Tale Nesmann Berntsen (Bergen kommune)
Monica Wammen Nortvedt (Høgskulen på Vestlandet)
Beathe Knudstad-Lopez (Dfind Norge
Tone Polden Lunde (TechnipFMC)
Tom Georg Olsen (Miles
Frode Storvik (NAV Vestland)
Ingse Galtung Døsvig (Bara Eiendom)
Marte Leirvåg (Grieg Group)
Ok-Hini Rønning (Norled)
Katrine Trovik (Bergen Næringsråd)
Hiwa MH (Universitetet i Bergen)
Mona Pettersen (Bergen Coach Partner)
Natalia Antonia Golis (Vestland fylkeskommune)
Byoungil Kang (G2 Ocean)
Finn Sværen (Grow Competanse Counsulting)
Krister Hoaas (Lerøy Seafood)
Aida Cisic-Dizdar (Vestland fylkeskommune
Belen Vinuesa Birkenes (Utlendingsdirektoratet (UDI))

 

Menteer 2021/2022Andreja Ostojic, Bosnia Hercegovina, 7Analytics
Paulina Sanicka, Polen, Stiftelsen Christiegården
Annelise Ly, Frankrike/Kambodsja-Kina, NHH
Ahmer Sheikh, Pakistan, BIR Transport
Majenneh Dukuly, Liberia, Vuma Soner
Michell Farooqui, Pakistan, Vestland fylkeskommune
Shiyar Anter, Syria, regnskap
Sarah MI (Zahraalsadat Mashhadi), Iran, ingeniør
Lomita Gebremichael, Etiopia, Sweco
Rabia Yavuz Türe, Tyrkia, kommunikasjon og media
Glen Anfinsen, Thailand, Distinct Interiør
Bin Wang, USA (Kina), Norwegian Hull Club
Nader Turkmani, Syria, student helsefag
Sarifa Moola-Nernæs, Sør-Afrika, Ubuntu Coaching
Hassan Bile Mohamed, Somalia, HR og personalledelse
Rory Coase, Storbrittania, Coase Design
Mohammed Furqan Khan, Pakistan, Equinor
Bashir M H Abdulkader, Sudan (Eritrea), Havforskningsinstituttet
Emilia Jimenez Aldana, Colombia, Frende Forsikring
Juhar Yasin Abamosa, Etiopia, Universitetet i Bergen