One Ocean: - Et eventyrlig ledertokt

11.08.2021

Seilskipet Statsraad Lehmkuhl skal på jordomseiling og tar med seg norske og internasjonale toppledere og ledertalenter på ekspedisjon i Kinahavet. – De kommer aldri til å ha opplevd noe lignende, sier Haakon Vatle, sjefen for «One Ocean Expedition».

Deltakerne skal sammen drifte et av verdens vakreste skip i et av verdens mest eksotiske havområder. Underveis skal de også lære ledelse gjennom drift av skipet, kombinert med workshop om bærekraft, ledelse og samarbeid. «Statsraad Lehmkuhl» skal i nitten måneder seile jorden rundt og sette fokus på bærekraft og kunnskap om havet.

Jordomseilingen er en offisiell del av FN sitt havsatsningstiår. Målet er å skape oppmerksomhet, lære og dele kunnskap om havets avgjøren- de rolle for en bærekraftig fremtid.
På etappene mellom Tokyo, Shanghai og Hong Kong har seilasen fått navnet «One Ocean Leadership Expedition». Målet er å samle 200 internasjonale toppledere og talenter fra næringsliv, diplomati, politikk og akademia.

Det 107 år gamle seilskipet brukes i lederutvikling for sjøkrigsskolene i Norge og Nederland. Sjefen for skipet og jordomseilingen tror at omgivelsene på havet vil gi deltakerne på Asia-toktet en unik test på sine lederegenskaper.
– Om bord er vi alle medseilere og skal jobbe med ledelsesoppgaver i praksis. De som deltar vil knytte utrolig tette relasjoner. Men styr unna hvis du heller vil på komfortabel ledersamling på et hotell, advarer Haakon Vatle, direktør for Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl og leder for jordomseilingen.

Bergen Næringsråd er ekspedisjonspartner og medseiler. Administrerende direktør Marit Warncke er ikke i tvil om at dette blir et eventyr.
– Det legges opp til samtaler og erfaringsutveksling om bærekraft og ledelse sammen med toppledere fra ulike nasjoner og andre ledelseskulturer. Dette blir garantert en uforglemmelig opplevelse, sier Warncke.

Lederkurs fra Japan til Kina
På den første etappen kaster skipet loss fra havnen i Tokyo og seiler mot Shanghai. Seilasen starter 15. september i 2022 og vil ta ti dager. Her har Bergen Næringsråd og Høgskulen på Vestlandet gått sammen om et lederkurs som skal gi innføring og praktisk utbytte i bærekraftig ledelse.
Statsraad Lehmkuhl vil ankomme den kinesiske storbyen Shanghai etter ti dager til havs, og alle deltakerne vil ha oppsummering før de deltar på et internasjonalt topplederseminar og middag med topplederne som skal mønstre på til neste etappe.

Toppledertreff fra Shanghai til Hong Kong
27. september til 4. oktober 2022 avholdes ekspedisjonens internasjonale topplederseilas mellom Shanghai og Hong Kong, i samarbeid med Utenriksdepartementet, Klimaledernettverket Skift, NORCE og Bergen Næringsråd. Også på dette toktet blir det satt fokus på bærekraftig ledelse.

Både i Shanghai og i Hong Kong blir det avholdt mottakelser og topplederseminar i samarbeid med blant annet den norske utenriksstasjonen og den norske næringsforeningen i Kina.
Ønsker du å delta? Ta kontakt med Bergen Næringsråd: firmapost@bergen-chamber.no

Send meg informasjon om One Ocean Expedition
Atle  Kvamme
Atle Kvamme
Kommunikasjonsdirektør

chat_bubble_outline +47 995 16 511