Bergen Næringsråd markerer seg på Arendalsuka 2021

12.08.2021

Arendalsuka er en viktig arena for å skape oppmerksomhet rundt våre næringspolitiske saker, og Bergen Næringsråd stiller med en sterk næringspolitisk stab under Arendalsuka 2021. Sammen med en rekke partnere kan vi friste med tre toppaktuelle arrangementer. Følg de live eller på nettVi håper å se deg der!

Statsraad Lehmkuhl er arena for politikk, debatt og nettverksbygging under Arendalsuka. 
- Bergen Næringsråd er tilstede fordi det er en viktig næringspolitisk arena, og for å få oppmerksomhet rundt saker som vi jobber med i det daglige. Vårt hovedtema i år vil være havregionen Bergen og dens muligheter for å gi internasjonal aktivitet til byen vår. Vi løfter sakene bærekraftig utvikling, sirkulær økonomi og kampen mot plast på avveie, og hvordan Norge skal øke eksportandelen i kombinasjon med den grønne omstillingen, forteller Atle Kvamme, næringspolitisk sjef i Bergen Næringsråd.

Under Arendalsuka lanserer vi også våre lederkurs og seilaser under One Ocean Expedition.  

Alle våre arrangement streames, så er du ikke fysisk tilstede på Statsraad i Arendal kan du likevel få med deg arrangementene.

Tirsdag kl 12.30- 14.00, Statsraad Lehmkuhl: Ut av det blå - kommer det grønne!
Vi inviterer til presentasjon og debatt om mulighetene i havregionen og gleder oss til å presentere et internasjonalt forskningsprosjekt som skal skape og utvikle fremtidens marine forskere, en jordomseiling for et bærekraftig hav og Norges nye senter for fangst og lagring av Co2.

Tirsdag kl 18.30- 20.00, Statsraad Lehmkuhl:  Eksportølen: Hvordan tette eksportgapet?
Norsk eksportvolum har stått stille siden finanskrisen i 2008. Ingen OECD-land har tapt globale markedsandeler like raskt som Norge de siste 20 årene. Hva må vi gjøre for å tette dette gapet?

Onsdag kl 12.30- 14.00, Statsraad Lehmkuhl: Plastsmarte bedrifter og sirkulære verdikjeder
Hva kan man gjøre lokalt i egen bedrift, nasjonal og internasjonalt for å kutte bruk av unødvendig plast, lykkes med sirkulære verdikjeder og forhindre plast i havet?


Bli også gjerne med om bord på Statsraad Lehmkuhl tirsdag kl 12.30- 14.00 og hør mer om den unike jordomseilingen skipet skal ut på der målet er å skape oppmerksomhet, lære og dele kunnskap om havets helt avgjørende rolle for en bærekraftig fremtid i et globalt perspektiv.


Velkommen ombord! 

Send meg informasjon om One Ocean Expedition