Foto: Vidar Hardeland
Foto: Vidar Hardeland

Ministerbesøk med gode nyheter til næringslivet

29.06.2021

I forrige uke besøkte Distrikts- og Digitaliseringsminister, Linda Hofstad Helleland, Bergen. Hun fikk treffe flere medlemsbedrifter av Bergen Næringsråd innen digitalisering. Hun startet dagen med å annonsere at Bergen kommune får 49 millioner kroner i ekstra midler i den kommunale kompensasjonsordningen.

49 millioner kroner til bedrifter som er hardest rammet av pandemien
Statsråden starten sin heldag i Bergen med å annonsere Regjeringen sin nye bevilgning til den kommunale kompensasjonsordningen. Bergen kommune får nye 49 millioner kroner som de skal fordele ut til næringslivet.

- Disse midlene er spesielt rettet mot de hardest rammede bedriftene som reiseliv, kulturliv, utelivsbransjen og arrangementer.

7 teknologibedrifter fra 7 ulike bransjer
Formålet med bedriftsbesøket var for Statsråden å bli bedre kjent med ulike teknologibedrifter i Bergen. Bergen Næringsråd la opp til et tredelt program. Først ut var to timer på Vil Vite-senteret, hvor Digitaliseringsministeren ble presentert for Ressursgruppe Digitalisering, Bergen Næringsråd sin hovedsamarbeidspartner Bouvet og syv ulike virksomheter innen ulike bransjer i Bergen som jobber aktivt med digitalisering.

Omvisning av VilVite-senteret
Etter å ha blitt presentert for ulike bedrifter, fikk Statsråden en omvisning på det renoverte Vil Vite-senteret som gjenåpnet dagen etter besøket. Vil Vite-senteret har bygget om, og en hel ny etasje er på plass hvor teknologi og digitalisering står i høyfokus. Her kan barn og unge komme inn for å lære mer om koding, robotisering og teknologi. Ministeren og besøket fikk prøve seg på ulike aktiviteter som nå er tilgjengelig på Vil Vite-senteret.

Digitaliseringsministeren prøver nye aktiviteter fra Vil Vite

Bedriftsbesøk hos Lerøy og Equinor
I andre del av besøket fikk Statsråden besøke Lerøy, hvor de presenterte hvordan de jobber med digitalisering i sjømatnæringen. Deres satsing har gjort de til et av verdens mest avanserte sjømatselskaper. I tillegg løftet de frem fellesinitiativet Aquacloud, som gikk fra å være et AI-prosjekt i sjømatnæringen til å bli et standardiseringsprosjekt av data.

Avslutningsvis gikk turen til Sandsli, hvor Hofstad Helleland møtte Digitaliseringsdirektør i Equinor, Torbjørn Folgerø, som presenterte digitaliseringssenteret til Equinor. Hun fikk presentert hvordan Equinor digitaliserer operasjoner, jobber med 3D-printing for å redusere varelager og fikk en live case presentasjon fra Troll-plattformen via link.

- Jeg er veldig glad for å ha brukt tid med disse bedriftene i Bergen i dag. Det er et imponerende stykke arbeid de gjør, og de er med og setter Norge på kartet som et av de mest digitaliserte landene i verden. Jeg har fått mange gode innspill som jeg tar med meg videre, og selv om mye er bra så har vi fortsatt noen områder som vi sammen kan jobbe med for å bli enda bedre, uttalte Digitaliseringsministeren.