6. september begynner Sverre Simen Hov som næringspolitisk rådgiver i Bergen Næringsråd.
6. september begynner Sverre Simen Hov som næringspolitisk rådgiver i Bergen Næringsråd.

Brenner for Bergen

18.06.2021

- Jeg gleder meg enormt, sier Sverre Simen Hov som tiltrer stillingen som næringspolitisk rådgiver og ansvarlig for Bergen Næringsråds Møtearena 6. september. Han overtar etter Stig Ryland, som blir kultursjef i Askøy kommune.


Fra Lesja til Bergen
- Jeg må fortsatt klype meg litt i armen for å tro at dette faktisk skjer. Jeg har fulgt næringsrådets arbeid fra sidelinjen i mange år, og er kjempeglad for at jeg nå blir en del av denne knallgode gjengen. Næringsrådet er en solid aktør som viser mangfoldet og styrken i regionens næringsliv, og hele tiden setter viktige tema på dagsorden på vegne av næringslivet.

- Selv om jeg opprinnelig er fra Lesja i Gudbrandsdalen brenner jeg for Bergen og den stolte næringslivshistorien i byen. Den er ganske unik i norsk målestokk. Næringslivet i og rundt Bergen er viktig ikke bare for Vestlandet, men også for hele nasjonen, mener Hov.

- Bergen Næringsråd er midt i blinken
Sverre Simen Hov kommer fra stillingen som leder for seksjon for kommunikasjon, organisasjon og utvikling i arbeidstakerorganisasjonen Lederne, og har bred erfaring fra både kommunikasjon - og eventarbeid.
– For meg føles dette som så midt i blinken som det går an å komme, og jeg gleder meg til å bidra til å videreutvikle Bergen Næringsråds møtearena. Jeg håper at min bakgrunn fra organisasjonslivet, kommunikasjonsbransjen og ledelses- og forretningsverden kan bidra ytterligere til å koble ulike aktører fra næringsliv, akademia og politikk.

- Vi er svært fornøyde med å få Sverre med på laget. Hans allsidige bakgrunn vil bidra til å styrke oss både på kommunikasjonfeltet og på arrangementssiden. Vi ser frem til å ta i mot ham i september, sier adm. direktør Marit Warncke.

Pendlingen er historie
Hov har siden 2008 pendlet mellom familien på Landås, og jobben hos Lederne i Oslo. – Nå ser jeg frem til å slippe pendlingen og bruke all min tid på det som skjer i Bergen. - Jeg har i mange år vært styreleder i Stiftelsen Bergens Barneasyl som er en av sentrums største barnehager og også en av Norges eldste. Jeg engasjerer meg i det som skjer rundt barna mine, og både styreledervervet og laglederjobben for guttelag i fotballklubben Baune gir meg masse energi. I tillegg er jeg hekta på Stolpejakten, og gleder meg til å bruke sommeren i fjellene rundt denne flotte byen, avslutter Sverre Simen Hov.