Møt Rabia!

08.02.2021

Tyrkiske Rabia Yavuz Ture har vært to år i Bergen, og er nå i arbeidspraksis hos oss i Bergen Næringsråd. - Jeg gleder meg til å bli kjent med de viktige sakene for byen jeg trives å bo i, sier Rabia.

Rabia er 30 år og kom med sin familie til Norge og Bergen for to år siden. Hun har en bachelorgrad i Public Relations and Advertising fra Karadeniz Tekniske Universitet (Black Sea Technical Universty), og har jobbet som journalist i forskjellige mediehus i Tyrkia. Et av dem er Cumhuriyet som er en av de eldste avisene i landet. I tillegg har hun arbeidserfaring innen markedsføring fra hjemlandet.

- En av de viktigste tingene i livet mitt er å kommunisere med folk. Derfor har jeg bygget utdannelsen min og arbeidserfaringene mine på dette feltet. Jeg er helt sikker på at det å bli en del av et slikt arbeidsmiljø, kommer til å bli en unik erfaring og opplevelse for meg, sier Rabia. - Jeg gleder meg til å jobbe som praktikant i Bergen Næringsråd. Det vil bli veldig lærerikt og gledelig!

I Bergen Næringsråd har hun fått i oppgave å gjøre intervju med bedriftsledere til intervjuserien "I dag snakker vi med...".
- Jeg er imponert over hvordan hun har tatt denne utfordringen på strak arm, og det engasjementet hun har vist for oppgaven, sier Jannecke Slettestøl, kommunikasjonsrådgiver og "mentor" for Rabia i næringsrådet.
- Hun viser en vilje og lyst til å lære som er utrolig kjekt å oppleve. 

- Jeg håper at jeg gjennom denne arbeidsperioden i Bergen Næringsråd vil kunne få en bedre forståelse av byen jeg er trives å bo i. I tillegg kommer jeg til å få vite om sakene som er viktige for Bergen. Dette er avgjørende for meg, forteller Rabia Yavuz Ture.


Rabia er i dag deltaker i prosjektet « Raskt i jobb» der Jobbsmak, en kort «bli – kjent-periode», benyttes opp mot arbeidsgiver.

• Prosjektet har som mål å støtte personer med å komme raskere ut i lønnet arbeid ved hjelp av metoden IPS . Prosjektet er et samarbeid mellom Bergen kommune og NAV Vestland.

• Deltaker i prosjektet har en jobbspesialist som jobber tett med arbeidsgiver og deltaker for å få til en god jobbmatch.

• Det kan benyttes ulike tilskuddsordninger ved behov, som lønnstilskudd og mentortilskudd.

Ønsker din bedrift å prøve Jobbsmak?
Kontakt Veslemøy Solheim på veslemoy.solheim@bergen.kommune.no