Understøttelseskassen deler ut en halv million

26.11.2020

Understøttelseskassen, Bergen Næringsråds Fond for utdanning og Bergen Næringsråds Fond for sosiale formål har i 2020 delt ut kr 510 000,- til ulike formål. 

320 000,- av pengene går til å dekke medseilerplasser på Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhls ekspedisjon One Ocean som starter høsten 2021. 8 ungdommer fra Bergen skal plukkes ut til å få være med seilskipet på strekningen Las Palmas til Curacao, et seilas på 30 døgn i strekk.

- Tusen hjertelig takk til Understøttelseskassen og Bergen Næringsråd for at dere bruker disse pengene på en så fornuftig måte, sa Håkon Vatle, direktør i Seilskipet Statsraad Lehmkuhl da tildelingen ble kjent. - Disse ungdommene som dere nå er med på å sende ut med oss kan jeg garantere vil komme i land etter seilasen som gode ambassadører for havet, og med opplevelser de aldri kommer til å glemme, sa Vatle.

Gjennom å gi støtte til medseilere bidrar man til å gi ungdom fra Bergen/Vestland mellom 15 og 25 år med ulike utfordringer en opplevelse for livet. Ungdommene er gutter og jenter som trenger det lille ekstra, og som ellers ikke får oppleve å reise bort f eks på sommerferie. Som medseiler blir man en del av et team på tvers av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn og sosial bakgrunn, som skal seile og ta vare på hverandre i alle slags utfordringer og vær. Man får oppleve havet og samholdet om bord og ha mye gøy i havnene man besøker. Alle kommer hjem med nye erfaringer og vennskap i sekken.

Under ekspedisjonen verden rundt vil seilskipet fungere som et forskningsfartøy, og fremskaffe ny kunnskap om havet. Les mer om ekspedisjonen her


Øvrige tildelinger
Beboere ved aldersboligene i Formannsvei tildeles kr 110.000,-. I tillegg tildeles KIL Fond kr 80 000,-. KIL Fond - Bergen og omegn er en frivillig organisasjon med utspring fra Kjøkkelvik IL, som har fokus på lavinntekts barnefamilier og deres utfordringer. Siden oppstarten i 2017 har behovet for hjelp fra organisasjonen økt betydelig, og Understøttelseskassen er glade for å kunne bidra til at organisasjonen lever opp til sin visjon: Å gjøre en forskjell.