Fra venstre: finalistene Helene Risti Bergaas (TietoEvry) og Hans Kristian Aas (Imove), Toril Guzman (Adecco), vinner Stine Andreassen (Wide Assessement), juryleder Linn Magnussen Lillefosse (Adecco) og Marit Warncke (Bergen Næringsråd).
Fra venstre: finalistene Helene Risti Bergaas (TietoEvry) og Hans Kristian Aas (Imove), Toril Guzman (Adecco), vinner Stine Andreassen (Wide Assessement), juryleder Linn Magnussen Lillefosse (Adecco) og Marit Warncke (Bergen Næringsråd).

Stine Andreassen er Årets unge ledertalent

01.10.2020

Stine Andreassen (29), gründer og daglig leder i Wide Assessment mottok den gjeve utmerkelsen Årets unge ledertalent i 2020 under Ledelseskonferansen i Bergen.

- Vinneren har vist svært gode evner til omstilling og gjennomføringskraft. Teknologi er vesentlig i hennes selskap og hennes arbeid og derfor er hun også på listen over topp 50 tech-kvinner i Norge, sier juryleder Linn Magnussen Lillefosse, leder for bygg og industri i Adecco Vestland.

Sammen med sin far startet Andreassen selskapet Wide Assessment som automatiserer rekrutteringsprosessen av IT-folk. Hun tok over ledelsen av selskapet allerede som 25 åring og selskapet har hatt stor vekst i denne perioden.

- Stine har vist at hun er et ledertalent. I en vanskelig tid under COVID-19 har selskapet raskt respondert og laget digitale plattformer for frilansere som trengte å finne nye oppdrag. Hun er et fantastisk forbilde for unge gründere og ledere som vil lykkes i Bergen, sier Johannes Magnus, næringspolitisk rådgiver i Bergen Næringsråd.

Sterkt finaleheat
Juryen fikk over 50 nominerte kandidater, noe som er rekord. De tre i finaleheatet var Hans Kristian Aas (37), medgründer og CEO i imove og Helene Risti Bergaas (32), head of Customer Experience and Manager of Development and DevOps i TietoEVRY Bergen, i tillegg til Stine Andreassen.

Utdelingen av prisen er et samarbeid mellom Adecco, Bergen Næringsråd, og Bergen UP - Bergen Næringsråds nettverk for unge i næringslivet. Målsetningen med prisen er å bidra til å løfte frem og synliggjøre de unge og ambisiøse ledertypene som skal sette sitt preg på samfunns- og næringslivet i Bergensregionen i mange år fremover.

Konferansen ble arrangert i samarbeid med de andre bransjerettede unge nettverkene i regionen, Young Finance, Young Fish og Young Ship.

Kriterier for Årets unge ledertalent er:
- Lederen må være under 38 år.
- Lederen vurderes etter kompleksitet i lederoppgavene og personalansvar (personalansvar er ikke et krav).
- Resultater (over tid): økonomisk, omdømme, verdiskaping, innovasjon/nytenking, bidrag til regionen, samfunnsansvar/etikk.