NETTBRETT: Alis Elin Rokkones (77) og Mary Irene Holmedal (92) gleder seg til å utforske nye teknologiske muligheter.
NETTBRETT: Alis Elin Rokkones (77) og Mary Irene Holmedal (92) gleder seg til å utforske nye teknologiske muligheter.

Eldre på sykehjem får flere nettbrett

26.10.2020

Næringslivet har samlet inn 134.000 kroner til kjøp av nettbrett til eldre på sykehjem i Bergen. Innsamlingsaksjonen kom i gang etter et initiativ fra Ressursgruppe Helse i Bergen Næringsråd.

- Nettbrettene vil gjøre det enklere for beboerne å ha kontakt med sine pårørende, spesielt i en hverdag med koronasmitte, sier leder Kjerstin Fyllingen i ressursgruppen.

- Det går greit når du først får det til
Alis Elin Rokkones (77) på Landås Menighets Eldresenter er en av flere hundre beboere som kan glede seg til en ny hverdag med nettbrett.
- Jeg har prøvd det før, men jeg likte nå helst å sitte med dataen, jeg, sier Alis. Hun er likevel glad for at flere eldre kan få mulighet til å bli kjent med ny teknologi.
- Jeg har flere ungdommer i familien som har vært flink å hjelpe meg, men jeg har nå klart meg selv også mye. Det går greit når du først får det til, ler 77-åringen.

- Svært gledelig
Institusjonssjef Morten Hauken på Landås Menighets Eldresenter tror at gaven blir populær blant beboerne.
- I en tid der koronaen har ført til strengere besøksrutiner, vil nettbrett gjøre det enklere for å pårørende å ha kontakt med sine. Men et nettbrett kan også brukes til andre ting, f.eks. å lytte til musikk, se på bilder og spille.
Helsebyråd Beate Husa i Bergen kommune setter også stor pris på gaven.
- Jeg vil uttrykke en stor takknemmelighet til Bergen Næringsråd og den dugnaden de har vært med på, gjennom å samle inn penger til å muliggjøre digitale besøk på sykehjemmene i Bergen. Koronapandemien har rammet hardt, og da særlig de eldre blant oss. Derfor er det svært gledelig at privat-ideelle sykehjem i Bergen får nettbrett i gave, til det beste for beboerne.

Gjenbruk av nettbrett
Det kom inn 64 bidrag til innsamlingsaksjonen. Atea, Abraham Odfjells Stiftelse, Nordea og Friele Gruppen bidro med betydelige beløp.
- Vi ønsker å få mest mulig ut av pengene som kom inn. Derfor ser vi på muligheten for å inkludere resirkulerte og fullt brukbare nettbrett, sier Endre Valdersnes i Atea. Leder av Ressursgruppe Helse, Kjerstin Fyllingen, er også glad for at innsamlingsaksjonen har en grønn og bærekraftig vinkling.
- Det å inkludere noen brukte nettbrett sammen med noen nye viser at vi ønsker å ta bærekraft på alvor.

LES MER I BERGENS TIDENDE