2030 Bergen skal løse næringslivets hodepiner

03.07.2020

Bergen Næringsråd er samarbeidspartner på 2030-programmet, og dermed er du invitert til å være en av de første til å ta en titt på det nye programmet hvor vi sammen innoverer for en fossilfri framtid.

Forskere definerer 2030 som året vi når bristepunktet og påfører kloden en feber vi aldri kan få bort. For å begrense den globale temperaturstigningen må store utslippskutt på plass før 2030. Det er dermed behov for en stor samfunnsomstilling i Norge i årene framover. 2030 er også året Bergen kommune har satt som mål å bli fossilfri innen.

Hva er 2030 Bergen?
Næringslivet ønsker å ta del i den grønne omstillingen, men de trenger din hjelp! 2030 er et program hvor vi innoverer for en fossilfri framtid. Næringslivet leverer hodepiner som må løses før de kan bli fossilfrie, og ambisiøse mennesker går sammen for å løse dem i en innovasjonskonkurranse.

Bli med!
Forskerne, studentene, teknologene, lederne og klima- og miljøforkjemperne. Uansett alder, bakgrunn, kompetanse og utdanning. Teamene i 2030 settes sammen av strålende ambisiøse, men også forskjellige mennesker. Spesielt du som er motivert til å skape en fossilfri morgendag bør bli med på 2030. Vil du være med på å løse næringslivets hodepiner? Les mer om hvordan du kan bli med her. Søknadsportalen åpner 14. september.

3 gode grunner til å være med på 2030:

  • Vi skal alle forholde oss til morgendagen når den en dag banker på døren, og derfor må vi sammen skape den fremtiden vi ønsker å ta imot.

  • Du får praktisk innovasjonserfaring sammen med andre brilliante mennesker, og nettverket ditt vil øke betraktelig.

  • Ja, så klart kan du vinne 50 000 NOK slik som i vanlige hackathons, men 2030 programmet muliggjør større ambisjoner.


Programmet


Torsdag 15. oktober: Intro
La innovasjonskonkurransen begynne!

Fredag 16. oktober: Protoyping
Fullt prototypingsmodus

Lørdag 17. oktober: Presentasjon
Et team vinner 50 000 NOK, og hver partner kan velge et team hver til testfasen

Testfasen: 28.- 29.oktober
Partnerne og vinnerteamene går sammen for å bestemme veien videre