Bergen kommune, Bergen Næringsråd og UiB utsetter sin planlagte delegasjonsreise til Kina 16.- 24. juni Bilde: Shanghai, Kilde: Wikipedia
Bergen kommune, Bergen Næringsråd og UiB utsetter sin planlagte delegasjonsreise til Kina 16.- 24. juni Bilde: Shanghai, Kilde: Wikipedia

Utsetter konserter og delegasjonsreise til Kina

02.03.2020

Bergen kommune, Bergen Næringsråd og UiB utsetter sin planlagte delegasjonsreise til Kina 16. - 24. juni, og Bergen Filharmoniske Orkester utsetter sin planlagte konsertturne til Sør-Korea og Kina 12.- 24. juni.

Bakgrunnen for dette er den uforutsigbare situasjonen som har oppstått som følge av Koronavirusutbruddet i Kina, og der UD for tiden ikke anbefaler at man reiser til landet.  

Bergen Filharmoniske Orkester, med sjefdirigent Edward Gardner og Leif Ove Andsnes som solist, skulle etter planen avholde to prestisjetunge konserter i Beijing og Shanghai, foruten tre konserter i Sør-Korea.  I forbindelse med konsertene i Kina har Bergen kommune, Bergen Næringsråd og UiB tilrettelagt for en delegasjonsreise for næringsliv, politikk og akademia med næringslivskonferanse, bedriftsbesøk og kulturaktiviteter.

Vi har fulgt situasjonen tett de siste månedene, men ser at det fortsatt er så stor usikkerhet om hvordan situasjonen vil utvikle seg fremover at vi vil derfor følge UD sine reiseråd.

Bergen Næringsråd, Bergen kommune og UiB vil vurdere å sette opp en ny næringslivsdelegasjon våren 2021. Musikkselskapet Harmonien trenger lengre planleggingshorisont og vil senere offentliggjøre sine planer.