En meters-regelen i varehandelen må følges

15.03.2020

Vi står midt i en krevende tid, hvor vi sammen må ta godt vare på hverandre. Bergen kommune har fått endel bekymringsmeldinger knyttet til trengsel i en del butikker, varehus osv, og gjør oppmerksomme på at kommunen nå har vedtatt et tillegg til Bergens forskrift om tiltak for å forebygge og motvirke spredning av Koronasmitte.

PRESSEMELDING
Bergen kommune, 14.mars
For å hindre smitte av koronavirus, er det viktig at en meters-regelen og hygieneråd følges også i varehandelen.

Bergen kommune presiserer at en meters-regelen også gjelder for butikker, varehus, kjøpesentre og andre former for varehandel.

- Vi har presisert i eget vedtak at vi nå pålegger den enkelte virksomhet å ha rutiner for dette. Dette gjelder særlig områder hvor det lett oppstår kø, for eksempel ved betaling, sier kommunaldirektør Robert Rastad.

Han presiserer at varehandelen må ha særskilte rutiner rundt smittepunkt som for eksempel handlevogner, handlekurver, betalingsterminaler, panteautomater, håndtak og annet.

Dette kan løses ved at butikkens personale selv desinfiserer kontaktpunkter mellom hver kunde og setter opp plakat med råd til hvordan unngå smitte. Det er også mulig å dele ut engangshansker som kunden kan beskytte seg med.

Til desinfisering kan en for eksempel benytte Antibac, sprit (70 prosent) eller Virkon S.