Unik utdanning på plass i Bergen

02.12.2019

Drømmer du om å jobbe med eventer, musikk, sceneproduksjon eller festivaler? Våren 2020 kan du melde deg på kurset «Eventledelse» på BI og bli med Festspillene på å lage et arrangement med studentmiljøet som målgruppe.

Kurset gir 7,5 studiepoeng og kan brukes til å bygge videre på bachelorgrad. Dette er en av de første modulene som blir tilgjengelige fra «Creative Industries Management»-studiet som rulles ut på BI frem mot 2021. Studiet sikrer at kreativ bransje i Bergensregionen er tett på et nytt utdanningsløp som igjen vil gjøre byen attraktiv for unge, kreative mennesker fra hele landet. Studiet vil komme de unge til gode og styrke Bergen som kulturby.

Bergen Næringsråd, sammen med Handelshøyskolen BI og Festspillene i Bergen står på for å få på plass denne bachelorgraden i Bergen og "Eventledelse" er ett av de første kursene som nå blir tilgjengelig. Særlig viktig innenfor utdanning i kreative næringer er behovet for tidsriktig kunnskap og erfaring direkte fra bransjen for å kunne tilegne seg rett kompetanse.

- Reell kompetanse innen kreative fag betinger at man får jobbet med ekte, konkrete prosjekter og produksjoner. Det holder ikke bare å ha papirene i orden. Man må bli kjent med bransjen og den må bli kjent med studentene. For unge folk som vil inn i kulturlivet i Bergen er dette en døråpner, sier rådgiver i Bergen Næringsråd, Ole Reinert Berg-Olsen.
BI bruker profesjonelle aktører med førstehåndskunnskap i undervisningen og dette er også første skritt mot at bransjen kan bli kjent med nye ansikter. I tillegg gir det selvsagt formell kompetanse, noe som er en klar fordel når du skal søke jobb. Kurset «Eventledelse» starter allerede over nyttår og dette er også en gylden anledning for frilansere som allerede jobber i bransjen til å oppdatere seg, er oppfordringen fra Berg-Olsen.

En av de som leder kurset er Linnea Elisabeth Svensson, som blant annet har ansvaret for bærekraft og konferanse på årets By:Larm, ett av de viktigste bransjetreffene for norsk musikk. Hun har tidligere også erfaring fra festivaler, tv-produksjon og konserter.

Linnea Elisabeth Svennson blir underviser

– Kulturlivet trenger stadig påfyll av dyktige unge mennesker med nye impulser, men på og rundt scenen er det mye som kan gå skeis. Det er derfor helt sentralt å ha solid faglig kompetanse i bunn. Vi gleder oss stort til å sette i gang med dette prosjektet sammen med Handelshøyskolen BI og Bergen Næringsråd, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Festspilldirektør Anders Beyer

Festspillene i Bergen er Nordens største kuraterte festival for kunstmusikk og teater. Studentene skal gjennomføre en festspillkveld rettet mot studentmiljøet, inkludert program- og kontraktsarbeid, samt produksjon. Utgangspunktet er programmet for Festspillene i Bergen 2020, og arrangementet skal holde høy kvalitet og være bærekraftig.

Påmelding til kurset skjer via BIs søknadsportal her

 

Ole Reinert  Berg-Olsen
Ole Reinert Berg-Olsen
Kultur, media og kommunikasjon

chat_bubble_outline +47 995 65 996