Stor delegasjonsreise til Kina

20.12.2019

Det er seks år siden vår forrige store delegasjonsreise til Kina. En frihandelsavtale mellom landene våre er ventet å komme på plass i løpet av 2020 og vil bli Norges viktigste handelsavtale utenfor Europa. Nå samler regionen krefter og organiserer en ny stor delegasjon til verdens største økonomi. 

Delegasjonsreisen er fra 16. juni til 24. juni, ledes av ordfører Marte Mjøs Persen og gir en unik mulighet for nettverksbygging og læring for selskaper som er interesserte i å utforske eller vokse i Kina.

Hvorfor skal du bli med?

1. Få ny kunnskap og nye relasjoner
Denne turen er en enestående mulighet for kundepleie, nettverksbygging og ny kunnskap. Den er tilpasset både «førstegangsreisende» og bedrifter som allerede har interesser og handel med Kina.

2. Møt norske bedrifter i Kina
Ingen har bedre know-how om muligheter og utfordringer i det kinesiske markedet enn Innovasjon Norge og Norwegian Business Association in China. De representerer 200 norske selskaper i Kina og gir deg verdifull insikt i hvordan drive business med Kina.

3. Møt kinesiske investorer
Delegasjonen skal blant annet besøke Zhongji, et kinesisk holdingselskap som gjør store investeringer i en rekke bransjer i Europa. De er interessert i å gjøre investeringer i Norge. Her bør du presentere deg!

4. Lag ditt eget sideprogram
I tillegg til hovedprogrammet legges det til rette for at delegatene kan arrangere egne bransjerettede møter, B2B-møter og sideprogrammer.

Møt teknologiganter
Det er planlagt møter med teknologigiganter som Huawei og Tencent. I tillegg blir det møte med norske bedrifter i Kina i Norwegian Business Association China, som Jotun og kinesisk eide Elkem og Ekornes. Delegatene vil også møte og bli presentert for det kinesiske holdingselskapet Zhongji som skal gjøre store investeringer i en rekke bransjer i Europa.

Det blir også arrangert et business seminar i prestisjetunge Tsinghua University som ligger i en teknologiparken med bl.a. Gates Foundation, Boston Scientific samt en rekke av Kinas fremste innen helseteknologi og landbasert transport med fornybar energi.

Kultur som døråpner
Bergen Filharmoniske Orkester og Leif Ove Andsnes er verdensstjerner og skal spille i Kinas flotteste konserthus. Dette er uten tvil noe som blir lagt merke til i Kina og er en unik mulighet for å treffe myndighetspersoner, næringsliv og kunder.  

Det blir et prestisjefullt kulturprogram der Bergen Filharmoniske Orkester topper laget med Leif Ove Andsnes ved flygelet og spiller to spektakulære konserter i Beijing og Shanghai. Begge konsertene vil inkludere billetter og mottakelser med ambassadøren og gjester. Delegatene og norske selskaper i Kina får anledning til å invitere med samarbeidspartnere, kunder og ansatte.

I tillegg til hovedprogrammet legges det til rette for at delegatene kan arrangere sideprogrammer, B2B-møter, eller gjøre andre aktiviteter. Vi vil være behjelpelig og koordinere møter ut ifra bransje og interesse i delegasjonen.

Les mer om programmet* og meld deg på her

Vi følger alltid utenriksdepartementets reiseråd. Hvis UD fraråder alle reiser til Kina generelt eller reiser Beijing og Shanghai spesielt i perioden, avlyses reisen.

Arrangør av delegasjonsreisen er: Universitetet i Bergen, Bergen kommune, Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Næringsråd. 

Har du innspill eller ønsker om å tilrettelegge for sideprogram, kontakt Cecilie Wilson Ramstad på cecilie@bergen-chamber.no – tlf: 92243660

*Vi tar forbehold om at det kan oppstå mindre endringer i detaljprogrammet.

Johannes  Magnus
Johannes Magnus
Næringspolitisk rådgiver

chat_bubble_outline + 47 902 67 083