En svært fornøyd prisvinner Ragnhild Janbu Fresvik (nr to f.v) med jurymedlemmene f.v, Elin Sarai, Elna-Kathrine Grieg og Aslak Sverdrup. Foto: Veronika Stuksrud
En svært fornøyd prisvinner Ragnhild Janbu Fresvik (nr to f.v) med jurymedlemmene f.v, Elin Sarai, Elna-Kathrine Grieg og Aslak Sverdrup. Foto: Veronika Stuksrud

Ragnhild Janbu Fresvik er årets Sunniva

13.12.2019

Ragnhild Janbu Fresvik briljerer med sin faglige kunnskap og er en tydelig stemme for det grønne skifte og bærekraftige forretningsmodeller. Hun har hatt en kometkarriere fra forretningsutvikler til konserndirektør for bedriftsmarkedet i Sparebanken Vest, og ble i dag tildelt den 20. Sunnivaprisen i rekken.

- Dette er faktisk litt større enn jeg hadde trodd, sa en glad prisvinner fra scenen.

Økt mangfold styrker bedriftenes konkurranseevne, og morgendagens vinnere i næringslivet er de bedrifter som gjenspeiler samfunnets sammensetning med hensyn til kjønn, alder og etnisk bakgrunn. Derfor deler Grieg Gruppen og Bergen Næringsråd hvert år ut Sunniva prisen til en lovende kvinnelig leder. 

Det er også i år mottatt mange gode kandidater, og nominasjonene viser at det er ikke mangelen på flinke kvinnelige ledere det står på for å øke mangfoldet i næringslivet.

Se bilder fra Julelunsjen her


Juryens begrunnelse:


Årets Sunniva er siviløkonom med utdannelse fra Norges Handelshøyskole. Hennes faglige kunnskapsnivå beskrives som brilliant og karriereløpet bekrefter at hun er profesjonell med høy arbeidskapasitet. Kandidaten har gjentatte ganger stått frem som en tydelig stemme for det grønne skifte og bærekraftige forretningsmodeller. Dette har gjort at hun stadig figurerer i mediebildet, og ikke minst som foredragsholder på lokale og nasjonale konferansescener.

Vinneren har hatt en kometkarriere fra forretningsutvikler til konserndirektør. Hun er ærlig om at hun til tider har vært usikker på eget kompetansenivå og forteller gjerne om de feilene hun har lært av på veien. I dag anbefaler hun alle å si ja til nye utfordringer, selv om den indre stemmen er usikker på om en innehar kompetansen. Hun har evig tro på at «dette kan vi få til hvis vi vil».

Som leder beskrives hun som ekstremt god på å mobilisere team og bygge kultur. Hun er opptatt av å være en nær og tilgjengelig leder, med et stadig fokus på å utvikle hver enkelt medarbeider.

Noe av det som kjennetegner de virkelig gode ledere er nivået på organisasjonens fremtidige ledere. Årets Sunniva blir beskrevet som en som skaper dyktige ledere. Hennes ansatte forteller at hun aldri har dratt opp stigen etter seg på sin vei mot toppledelsen, hun bygger nye trinn for sine ansatte.

Vår neste Sunniva står støtt med sin lederfilosofi. Hun mener at det er to ting man ikke kan delegere. Det er å sette en tydelig retning og utvikle sine medarbeidere.

Årets prisvinner er således en viktig stemme for Bergen og vestlandsregionen, samtidig som hun er en rollemodell. Juryen mener at årets prisvinner fremstår som en modig og samfunnsengasjert leder med stort potensiale for videre vekst i sin karriere.

Hennes nåværende leder mener at årets Sunniva kommer til å spille en viktig rolle på Vestlandet i fremtiden.

Årets prisvinner er:
Konserndirektør for bedriftsmarkedet i Sparebanken Vest
– Ragnhild Janbu Fresvik


Tidligere vinnere av Sunnivaprisen:

Frøy Gudbrandsen (2018)

Marianne Wik Sætre (2017)

Ingrid Agasøster (2016)

Helene Kubon Skulstad (2015)

Tove Ormevik (2014)

Kathleen Mathisen (2013)

Veslemøy Tvedt Fredriksen (2012)

Linn Cecilie Moholt (2011)

Siv Juvik Tveitnes (2010)

Jeanette Heggland Søvik (2009)

Yvonne Torgersen (2008)

Lise Reinertsen (2007)

Sølvi Rolland (2006)

Benedicte Schilbred Fasmer (2005)

Vibeke Eriksen (2004)

Janne Vangen Solheim (2003)

Helga Raa (2002)

Marit Warncke (2001)

Irene Kyte (2000)

 

 

Om prisen:

Sunnivaprisen er ment som en motivasjon for å få flere kvinner inn i ledende posisjoner og sikre et mangfold i næringslivet på ledernivå. Prisen er oppkalt etter Bergens skytshelgen St. Sunniva og deles ut av Bergen Næringsråd i samarbeid med Grieg-gruppen. Det er i år 20. gang Sunniva-prisen deles ut.

Tekstilkunstner Vibeke Hetland har laget et bilde spesielt til prisen og denne anledningen.

Juryen for prisen er oppnevnt av styret i Bergen Næringsråd og består av:

Elna Kathrine Grieg, Grieg Gruppen
Elin Sarai forsker advokat og forsker fra UIB og ressursgruppeleder for ressursgruppe mangfold og inkludering.
Aslak Sverdrup, styreleder i Bergen Næringsråd

Følgende kriterier ligger til grunn for juryens arbeid:

• Vinneren skal være en kvinnelig leder på vei oppover
• Hun skal inneha en lederstilling med resultatansvar eller fagansvar
• Hun skal ha oppnådd resultater som gagner bedriften
• Hun skal peke seg ut til en stilling på et høyt nivå