Lanserer "Folkets pris for FNs bærekraftsmål"

20.09.2019

Kjenner du noen som brenner for bærekraftsmålene, og gjør det lille ekstra for de rundt seg og samfunnet vi lever i? Nominér enkeltpersoner eller en frivillig organisasjon og de kan vinne 100 000 kr!

I samarbeid med Fana Sparebank og Bergen kommune lanserer vi "Folkets pris for FNs bærekraftmål".

Lokalt, frivillig engasjement er blant de viktigste bærebjelkene i samfunnet vårt. Å inkludere skaper varme, å bli sett skaper inspirasjon. Ivaretakelse kan føre til mestring og samhold kan løfte frem de svake. Menneskerettighetsbyen Bergen er en by med fokus på tilretteleggelse, deltakelse, likestilling og frihet. 

- Når vi ser hvor urolig verden har blitt er samhold og samarbeid noe av det viktigste vi som enkeltpersoner kan jobbe for. Vi trenger dette mer enn noensinne, sier adm. dir i Bergen Næringsråd, Marit Warncke.

Under årets «Nattevandring for FNs bærekraftsmål» lørdag 16. november vil vi for første gang dele ut «Folkets pris for FNs bærekraftsmål» og sammen løfte frem en enkeltperson eller en frivillig organisasjon som fortjener å bli sett for sitt arbeid. Her skal bergenserne selv få nominere kandidater hvor en jury velger ut kandidater og vi kårer vinneren ved folkeavstemming på sosiale medier. Avstemmingen vil foregå på vår felles Facebookside"Nattevandring i Bergen.

Hvordan nominere?

For å nominere din kandidat må du fylle ut dette skjemaet for nominasjon. Juryen plukker ut en håndfull kandidater som blir kontaktet av oss for å være med i siste del av avstemmingen på sosiale medier. Vinneren blir kåret under årets Nattevandring i regi av Fana Sparebank og Bergen Næringsråd.

Nattevandringen for FNs bærekraftsmål ble arrangert for første gang i 2018 og vi ble overveldet over hvor mange og fantastiske, frivillige organisasjoner som finnes i byen vår og som er med på å forme den til en by vi kan være stolte av.

- Vi ønsker å løfte frem og synliggjøre lokalt engasjement i samfunnet vårt, og rette fokus på FNs bærekraftsmål. Mål nr 17. - «Samarbeid for å nå målene» står sentralt i vårt arbeid. Det å dele kunnskap om bærekraftsmålene er en av hovedgrunnene til at vi arrangerer nattevandringen, sier Lisbet Nærø, administrerende direktør i Fana Sparebank.


«En av mine hjertesaker er å ivareta de svakeste i samfunnet vårt. Enten det er barn, ungdom, voksne eller eldre. Alle har behov for at vi sammen skaper et vennlig og ivaretakende samfunn. Bergen er god på dette og nå vil vi rette fokus på viktigheten av arbeidet frivillighetsbyen Bergen så utrettelig jobber med hver dag hele året.» Ordfører Marte Mjøs Persen.


Fana Sparebank, Bergen Næringsråd og Bergen kommune samarbeider om å arrangere «Nattevandring for FNs bærekraftsmål».

Tid: Lørdag 16. november
Om arrangementet: Med hodelykter går vi fra Fløyen stasjon og opp svingene til Skansen brannstasjon. Vi får oppleve vakre lysinstallasjoner, aktiviteter for store og små, underholdning og magisk stemning under åpen himmel. Kvelden avsluttes med konsert i sentrum. Arrangementet er for hele familien.

Den nominerte må:
• Være en frivillig organisasjon eller forening
• Ha tilhørighet i Bergens regionen
• Vise til aktivt arbeid tilknyttet ett eller flere bærekraftsmål
• Være en inspirasjon for andre organisasjoner/foreninger

Juryen er:

Nils Magne Fjereide (juryleder), Styreleder, Fana Sparebank
Bjørn Haugland, Adm. direktør, Skift
Marit Warncke, Adm. direktør, Bergen Næringsråd
Sveinung Jørgensen, Førsteamanuensis, Norges Handelshøyskole
Lars Jacob Tynes Pedersen, Førsteamanuensis, Norges Handelshøyskole
Lisbet K. Nærø, Adm. direktør, Fana Sparebank
Maria Selsås Fjogstad, student og leder, NHHS Green

Jurysekretær: Vemund Grindskar, Fana Sparebank og Ole-Reinert Berg Olsen, Bergen Næringsråd.

Ole Reinert  Berg-Olsen
Ole Reinert Berg-Olsen
Kultur, media og kommunikasjon

chat_bubble_outline +47 995 65 996