Nedgang i sjømat, men fortsatt gode resultater

21.08.2019

Sjømatselskapene i bergensregionen tjener fortsatt gode penger, til tross for noen litt svakere resultater.

-Etterspørselen etter norsk sjømat i det internasjonale markedet er enorm, sier Henning Beltestad, administrerende direktør i Lerøy Seafood Group. Han ser svært lyst på fremtiden.

Lerøy Seafood 

Sjømatselskapene er lokomotivene blant de børsnoterte selskapene i Hordaland. Det var stor interesse knyttet til presentasjonen av halvårsresultatene for 2019 på det årlige arrangementet «Hordaland på børs». Lerøy Seafood Group presenterte et driftsresultat 774 millioner kroner for andre kvartal. Nedgangen fra én milliard kroner samme kvartal i fjor forklarer Henning Beltestad med lavere priser og høyere kostnader innen havbruk.

-Vi driver ikke bare med oppdrett, vi har også Norges største trålerflåte. Det gir oss flere ben å stå på, og fremtiden ser lys ut, sier Lerøy-sjefen.

Austevoll Seafood

Også morselskapet Austevoll Seafood presenterte litt svakere resultater enn på samme tid i fjor. Selskapet er også engasjert i fangst etter hvitfisk internasjonalt. Lavere kvoter i havet utenfor Peru er en av flere årsaker til at resultatet gikk ned fra 1,33 milliarder kroner i fjor til 874 millioner kroner i andre kvartal i år. Inntektene har holdt seg stabilt på 6 milliarder kroner, det samme som i fjor.

Mowi 

Det største av sjømatselskapene i bergensregionen, Mowi, oppnådde et driftsresultat på 2,1 milliarder kroner i andre kvartal 2019, mot 1,7 milliarder kroner i fjor. Driftsinntekter endte på 10,2 milliarder kroner, mot 8,9 milliarder kroner i andre kvartal 2018.

-26 prosent økning i slaktevolum forteller om et godt kvartal for Mowi, sier administrerende direktør Alf-Helge Aarskog.

Espen  Børhaug
Espen Børhaug
Næringspolitisk rådgiver

chat_bubble_outline + 47 918 45 600