Bli med til Kina i 2020

26.08.2019

Bergen Næringsråd, Bergen kommune, Universitetet i Bergen og Bergen Filharmoniske Orkester planlegger en delegasjonsreise i forbindelse med orkesterets Kinaturnè 19.- 26. juni 2020.

Programmet vil være lagt opp rundt BFOs to konserter i Beijing 19. juni og i Shanghai 21. juni. Som Edvard Griegs eget orkester, har BFO selvsagt Griegs signarturverk pianokonserten i a-moll på programmet. Solist vil være Leif Ove Andsnes, Griegspesialist fremfor noen.

Delegatene vil i dagene rundt konsertene bli tilbudt et program med blant annet næringslivsseminar, ambassadebesøk, bedriftsbesøk og mottakelser. I etterkant av de to konsertene vil det være mottakelser i konserthusene. Det arbeides også med en utvidelse av programmet med vekt på kulturutveksling. Andre store norske artister er også aktuelle å koble på delegasjonen. I denne planleggingen er UiB ved fakultet for kunst musikk og design sentral, med deres allerede tette samarbeid med Kina på kulturutveksling. De ser også på muligheten for å inkludere byene langs Silkeveien, Xiían og Nanjing.

Med tunge partnere som initiativtakere vil delegasjonen spenne over et bredt spekter av deltakere innen det offentlige, akademia, kultur og næringsliv.
Bergen Næringsråd har flere ganger tidligere arrangert slike reiser, hvor utbytte har vært stort for deltakerne. Å kunne gjøre dette sammen med et verdensledende orkester som BFO vil øke verdien av opplevelsen og utbytte av turen ytterligere.

Turen vil være en enestående mulighet for nettverksbygging, opplevelser og ny kunnskap. For mer informasjon kontakt Cecilie Ramstad på ​cecilie@bergen-chamber.no​ - 92243660

NB: Torsdag 3 oktober kl 18 arrangeres et informasjonsmøte om reisen i Grieghallen, med påfølgende konsert.