Arendalsuken - en god arena for næringspolitikk

20.08.2019

Marit Warncke, administrerende direktør i Bergen Næringsråd, gleder seg over at bærekraft var et gjennomgående tema på Arendalsuken 2019.

Bærekraftig business 

–Da Bergen Næringsråd satte klima og bærekraft øverst på agendaen for ti år siden, var det mange som lurte på hva dette hadde med næringslivet å gjøre. Det er derfor nå desto mer inspirerende å se klima og bærekraft på dagsorden hos nær sagt alle som arrangerte debatter og møter i Arendal - fra kommuner, organisasjoner, finansinstitusjoner, kommunikasjonsbyråer og i de politiske debattene. En felles erkjennelse av klimautfordringene er en klar forutsetning for å klare å nå målene om utslippsreduksjoner, mener Warncke.

–Men vi må også se de industrielle mulighetene som bærekraftig business innebærer. De som bidrar til klimaløsninger, vinner også i markedet.

Synlig i Arendal

På Arendalsuken inviteres det til 1200 små og store arrangementer. Sjefen i Bergen Næringsråd mener det er helt nødvendig at bergensregionen og Vestlandet synliggjøres når politikere, næringslivsledere og journalister samles denne uken. For andre året på rad hadde Maritime Bergen seilt fra hjembyen til Arendalsuken med Statsraad Lehmkuhl. I år var Bergen Næringsråd medarrangør, ved siden av sterke aktører som Universitetet i Bergen, PwC, Telenor, Høgskulen på Vestlandet og NCE Maritime CleanTech.

–Gjennomgangstemaet for alle møtene var nettopp bærekraftige løsninger. Vi drøftet flytende havvind, ny industribygging langs kysten og fremtidig høsting av havets ressurser, forteller Marit Warncke.

Statsraad Lehmkuhl ruvet godt i den idylliske Pollen i sørlandsbyen.

–Det var til god hjelp å kunne invitere publikum om bord på et nydelig seilskip badet i solskinn. Bare den første dagen hadde vi 2500 gjester om bord på skipet. Det var et yrende liv gjennom hele uken, forteller Atle Kvamme, næringspolitisk sjef i Bergen Næringsråd.

–Bærekraft er fellesnevneren i alt vi foretar oss. Arendalsuken er en fin arena for å vise hvor langt fremme våre bedrifter og forskningsmiljøer er i denne sammenhengen, sier Marit Warncke.

Hans Geelmuyden, senior partner og sjef i Geelmuyden Kiese, er blant dem som har lagt merke til det langsiktige arbeidet:

–Jeg møter mange næringsforeninger over hele Norge. Jeg er imponert over hvor fremsynt Bergen Næringsråd arbeider, og posisjonen næringsrådet har tatt på bærekraft.