Sigrun Tengesdal sammen med Adnan Saleh som har vært i praksis i BKK.
Sigrun Tengesdal sammen med Adnan Saleh som har vært i praksis i BKK.

Med fornyet kraft inn i ferien

31.07.2019

Siden mars har BKK fått en hjelpende hånd igjennom praksisordningen Fra flyktning til ressurs. Det resulterte i videre engasjement og sommerjobb for Adnan Saleh.

- Bedrifter må ikke være redde for å ta imot en praktikant. Vi er alle bare mennesker og det er viktig at vi tar et samfunnsansvar, sier Sigrun Tengesdal, avdelingsleder i BKK. Både Sigrun og praktikant, Adnan Saleh, er fornøyde med praksisordningen.

- Allerede på intervjuet lo vi mye. Det var viktig for oss å finne en som passet bra inn i miljøet. Her på avdelingen er vi bare damer, og det var derfor viktig at vi fikk inn en praktikant som er komfortabel med det, sier Sigrun.

Etterspurt kompetanse

Adnan Saleh har utdanning og erfaring innenfor IT, forretningsadministrasjon og varekontroll fra Jemen. I BKK tilfører han bistand i en travel hverdag og får ros av kollegene for hvor raskt han ble selvstendig i arbeidet.

En fersk undersøkelse av behovet for digital kompetanse blant Bergen Næringsråds og flere av klyngenes medlemmer viser at Adnans kompetanse er tydelig etterspurt. Undersøkelsen viser at 166 bedriftsledere ville ansatt over 600 digitale medarbeidere hvis den rette kompetansen var tilgjengelig (se hele undersøkelsen).

Enkelt og verdifullt

I forkant av tiltredelsen hadde BKK tett dialog med Bergen kommune. 

- Det var viktig for oss å få å intervjue og bli litt kjent med kandidatene før vi kunne ta et valg. I dialogen med Bergen kommune var ingen spørsmål for dumme, forteller Sigrun.

Adnan er glad for muligheten han har fått. - I begynnelsen var jeg litt nervøs, men nå trives jeg. Jeg lærer mye på jobb og er takknemlig for å ha så snille og tålmodige kolleger, sier Adnan.

 

Om BKK: 

• Stiftet i 1920

• I overkant av 1100 ansatte

•  Vestlandets største energiselskap

Fra flyktning til ressurs:

• Samarbeid mellom Bergen Næringsråd og Bergen kommune

• 40 praksisplasser er opprettet

• Målsetning om å fylle ytterligere 35 praksisplasser

• Meld din interesse her