Fjorårets vinner Grieg Gruppen representert ved Wenche Kjølås (t.v) og Elna-Kathrine Grieg med prisutdelerne Lisbet Nærø, styreleder i Bergen Næringsråd og statsminister Erna Solberg.
Fjorårets vinner Grieg Gruppen representert ved Wenche Kjølås (t.v) og Elna-Kathrine Grieg med prisutdelerne Lisbet Nærø, styreleder i Bergen Næringsråd og statsminister Erna Solberg.

Nominer din kandidat til Bærekraftsprisen 2019

18.06.2019

Bærekraftsprisen 2019 vil deles ut under årsmiddagen til Bergen Næringsråd i samarbeid med Fana Sparebank fredag 15. november 2019. Nå har vi åpnet for nominasjoner.

Sammen med Fana Sparebank ønsker vi å løfte frem de bedrifter som bruker bærekraftsmålene for å innovere sin forretningsmodell. Formålet med prisen er å øke bevissthet rundt bærekraft og FNs 17 bærekraftsmål. Fjorårets vinner av «Bærekraftsprisen» Grieg Gruppen mottok prisen av statsminister Erna Solberg. En av juryens begrunnelser for at nettopp Grieg Gruppen vant, var at de har implementert bærekraftsmålene i konsernets forretningsstategier. - Ved å være en del av en bærekraftig utvikling er vi med på å gjøre verden til et litt bedre sted, men det gir oss også et konkurransefortrinn, fortalte Elna Katrine Grieg i Grieg Gruppen. De opplevde stor internasjonal anerkjennelse for tildelingen.

Nominer din kandidat for 2019 her 

For å markere opprettelsen av prisen ble det tildelt en ærespris til Sir David Attenborough for hans livslange arbeid med å formidle kunnskap om natur og dyreliv i en sårbar verden. Attenborough mottok prisen i London 1. november 2018 i Den Norske Klub, som forøvrig huset den norske kongefamilien under andre verdenskrig. Mannen som blir omtalt som Storbritannias nasjonalskatt fortalte om et stort engasjement i Storbritannia i forhold til rydding av plast i naturen, men påpekte at industrielt overfiske på verdensbasis utgjør en større trussel for liv på jorden og løftet frem bærekraftsmål nr 13, «Stoppe klimaendringene» og 14, «Liv under vann» som to av de viktigste målene i vår tid.

Det er utvilsomt at bedrifter i havbyen Bergen som driver bærekraftig vil være til inspirasjon også for andre. Formålet med «Bærekraftsprisen» er å løfte frem de som virkelig utgjør en forskjell og kan vise til konkrete initiativ for en bærekraftig utvikling som samtidig skaper verdi og øker bevissthet rundt bærekraft og FNs 17 bærekraftsmål. Prisen består av skulptur som symboliserer "Den blå planeten" med smeltende is ved polene og laget av billedhugger Arne Mæland.
Kriterier for «Bærekraftsprisen»  Den nominerte skal:
• Være en bedrift
• Ha gjennomført ett eller flere initiativ for en bærekraftig utvikling
• Være en inspirasjon for andre og skape verdi
• Ha nedfelt bærekraft i sine strategier og handlingsplaner, og ha levert målbare resultater for dette arbeidet

Juryen

Nils Magne Fjereide (juryleder), Styreleder, Fana Sparebank
Bjørn Haugland, Adm. direktør, Norge 203040
Marit Warncke, Adm. direktør, Bergen Næringsråd
Sveinung Jørgensen, Førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole
Lars Jacob Tynes Pedersen, Førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole
Lisbet K. Nærø, Adm. direktør, Fana Sparebank
Maria Fjogstad, Masterstudent, Norges Handelshøyskole
Vemund Grimstad, Fana Sparebank (Jurysekretær)
Ole Reinert Berg-Olsen, Bergen Næringsråd. (Jurysekretær)

Fra utdelingen av Ærespris til Sir David Attenborough i London. Fra venstre Marit Warncke, adm. dir i Bergen Næringsråd, Lisbet Nærø, styreleder i Bergen Næringsråd og adm dir. i Fana Sparebank, Sir David Attenborough, Marte Mjøs Persen, ordfører i Bergen, og Ole Reinert Berg-Olsen, rådgiver i Bergen Næringsråd.

Ole Reinert  Berg-Olsen
Ole Reinert Berg-Olsen
Kultur, media og kommunikasjon

chat_bubble_outline +47 995 65 996