Fremtidens bransje inn i næringsrådet

11.04.2019

Bergen har et yrende spillmiljø som få kjenner til, og nå melder en samlet spillbransje seg inn i Bergen Næringsråd.

Her finner vi de innovative selskapene Turbo Tape Games (Naval War), Henchman & Goon (Pode trailer), Rain Games (Teslagrad trailer) og Dirtybit (Fun Run 3 trailer). (Klikk på lenkene for å se mer.) De ønsker å skape økt vekst i næringen nasjonalt. Dette kan bidra til at Bergen blir enda mer attraktiv som en fremtidsrettet teknologiby og dermed kan tiltrekke seg ny og moderne kompetanse.

I en kronikk i Dagens Næringsliv tidligere denne uken pekte Kulturminister Trine Skei Grande særlig mot Bergen i forhold til spillbransjen.  – Både på Hamar og i Bergen har vi verdensledende spillmiljøer som er helt i frontlinjen og lager nyskapende spillopplevelser som vekker stor begeistring verden over. Når vi vet at dataspill er et av verdens mest innbringende kulturprodukt, og hver tredje nordmann spiller hver eneste dag, hvorfor skaper ikke det større blest?

Og blest skal det bli. Spill og spillteknologi har nemlig et eksplosivt potensiale, en trenger ikke se lenger enn til Finland, Sverige og Danmark for å notere seg at det er all grunn til optimisme i denne bransjen i Norge. Det viktigste framover er økt synlighet og kunnskap om spillnæringen, særlig hos investorer.

– Mange vegrer seg for å investere i spillnæringen, fordi de vet for lite hvilke risikovurderinger som må tas. Med økt kunnskap og et godt miljø kan næringen vokse enormt, sier Thomas Due Sivertsen fra Turbo Tapes Games.

I ukene som kommer vil vi publisere en serie med artikler for å presentere selskapene. Spillbransjen får også en representant inn i ressursgruppe Kultur og kreativ næring. 

Bergen Næringsråd mener det er særlig positivt å få jobbe med en så spennende bransje og ser frem til samarbeidet!