En glad prisvinner Erik Samsonsen (t.v) fra Atea med prisutdeler Ketil Kjeldsberg fra Adecco og møteleder Johannes Magnus fra Bergen Næringsråd.
En glad prisvinner Erik Samsonsen (t.v) fra Atea med prisutdeler Ketil Kjeldsberg fra Adecco og møteleder Johannes Magnus fra Bergen Næringsråd.

Erik Samsonsen er Årets unge ledertalent

29.04.2019

Erik Samsonsen (34), leder for Atea i Bergen, mottok den gjeve utmerkelsen som "Årets unge ledertalent" under ledelseskonferansen i Bergen.


Digitaliseringsleder
- Vinneren er en person som tar utfordringer på strak arm og som kan vise til gode resultater over lengre tid. Personen innehar en kompleks rolle med ansvar for ca. 150 medarbeidere og vel 800 MNOK i omsetning. 2018 var et krevende år, men vinneren har taklet utfordringene på en fremragende måte, sa Ketil Kjeldsberg, konserndirektør i Adecco da han delte ut prisen.

Erik har jobbet i Atea siden 2010. Han har hatt en eksplosiv karriere de siste årene, og har fått flere opprykk i salgsavdelingen frem til han nå er leder for hele Bergenskontoret. 

- Erik har vist at han er et ledertalent. Etter en god karriereutvikling i Atea ble han løftet opp som leder for Bergensregionen i en tid bedriften stod overfor krevende utfordringer. Erik har med en inkluderende lederstil skapt et godt arbeidsmiljø samtidig som han har levert gode resultater, sier Geir Mikalsen, markeds- og kommunikasjonssjef i Bergen Næringsråd.


Sterkt finaleheat
Juryen mottok også i år mange gode kandidater, i alt 30 kandidater. Finaleheatet på tre bestod av Anna Larsson (32), salgssjef i Schibsted og Erlend Lunde (31), leder av Comfort Hotel Bergen Airport, i tillegg til nevnte Samsonsen.

Utdelingen av prisen er et samarbeid mellom Adecco, Bergen Næringsråd, og BergenUP - Bergen Næringsråds nettverk for unge i næringslivet. Dette er ut fra ønsket om å bidra til å løfte frem og synliggjøre de unge og ambisiøse ledertypene som skal sette sitt preg på samfunns- og næringslivet i landsdelen i mange år fremover.

Med utmerkelsen fikk Erik et innrammet kunstverk av gatekunstneren JOY kalt "Mark my words (Barcode Runner).

 

Kriterier for Årets unge ledertalent:

- Lederen må være under 38 år.
- Lederen vurderes etter kompleksitet i lederoppgavene og personalansvar (personalansvar er ikke et krav).
- Resultater (over tid): økonomisk, omdømme, verdiskaping, innovasjon/nytenking, bidrag til regionen, samfunnsansvar/etikk.

Juryen bestod av:

- Nancy Jøssang, daglig leder Opus AS
- Tina Jeanett Martinsen, konsulent Alf Gundersen og medlem i Bergen Næringsråds ressursgruppe BergenUP
- Rune Tovsrud, banksjef Sparebank 1 SR-Bank
- Kristin Lauritsen, avdelingsleder Adecco Hospitality og Transport & Logistikk
- Siri Bremnes, avdelingsleder Adecco Finance & Office og medlem i Bergen Næringsråds ressursgruppe Mangfold og inkludering
- Geir Mikalsen, markeds- og kommunikasjonssjef i Bergen Næringsråd