Fra venstre: Jaafar Mustafa, Kari-Anne Gabrielsen og Mustafa Shahrour.
Fra venstre: Jaafar Mustafa, Kari-Anne Gabrielsen og Mustafa Shahrour.

Spisskompetanse fra Syria til Dale

04.03.2019

Dale of Norway var en av de første som så verdien i å få en praktikant gjennom prosjektet Fra flyktning til ressurs. Forventningene ble innfridd og nå har de ønsket velkommen praktikant nr. 3.

Mustafa Shahrour var den første som begynte som praksiskandidat i Dale of Norway, og fikk tilbud om fast jobb tidlig i praksisen. I Syria hadde nemlig Mustafas familie en strikkefabrikk hvor de brukte de samme strikkemaskinene som brukes i Dale – komplekse maskiner som krever en lang opplæringsperiode. Det var derfor ingen tvil om at han måtte ansettes.

Kari-Anne Gabrielsen, daglig leder i Dale of Norway, forteller at praksisordningen har gitt dem et veldig positivt tilskudd i bedriften. - Vi opplever at vi får hjelp til oppgaver som må løses – det har bare vært supert for oss!

Jafaar Mustafa, som har økonomiutdanning, fungerer for tiden som en hjelpende hånd på økonomiavdelingen hvor han konterer fakturaer.
«Jeg har vært veldig heldig med denne praksisen – det er både en jobberfaring og en flott mulighet til å praktisere norsken min», sier Jafaar fornøyd. Allerede etter en ukes opplæring satte han i gang med egne arbeidsoppgaver, og han har siden blitt dreven i jobben han gjør.

- Det er en klar win-win situasjon for alle, sier en fornøyd daglig leder Kari-Anne Gabrielsen.


Om praksisbedriften: 

• Stiftet i 1879
• 88 ansatte i Vaksdal Kommune
• Dale of Norway AS designer og strikker flotte ullplagg med høy kvalitet og med mønster som henter inspirasjon fra gamle norske tradisjoner

Fra flyktning til ressurs:

• Samarbeid mellom Bergen Næringsråd og Bergen kommune
• 33 praksisplasser er opprettet
• Målsetning om å fylle ytterligere 32 praksisplasser
• Meld din interesse her

Iver N.  Belle-Ramos
Iver N. Belle-Ramos
Næringspolitisk rådgiver

chat_bubble_outline + 47 476 82 011