Nytt studie med praksisordning

20.03.2019

Institutt for informasjons- og medievitenskap ved UiB har nettopp igangsatt en ny praksisordning for sine masterstudenter, og en av dem er Amalie Espedal (27) som nå er praktikant hos oss. 

Bergen Næringsråd tar som regel inn bachelorstudenter fra Sammenlignende Politikk ved UiB, men i år har vi i tillegg fått en masterstudent fra medier og kommunikasjon med på laget. For UiBs institutt er praksisordningen helt ny, og for Amalie er dette en gylden mulighet til å utvikle seg innenfor næringspolitisk arbeid og få et innblikk i kommunikasjonsarbeidet vi driver med. Med en bachelor i retorikk, har hun en særlig interesse for strategisk kommunikasjon.

– I Bergen Næringsråd får jeg muligheten til å arbeide med nettopp dette. Jeg håper å få tatt i bruk all kompetansen jeg har opparbeidet meg gjennom en lang skolegang, samtidig som jeg kan lære og utvikle meg, sier hun.  

Amalie er allerede godt i gang, og har funnet flere hjertesaker innenfor Bergen Næringsråd sine områder.

– Jeg må nok få trekke fram Trainee Vest-programmet som særlig relevant for meg og andre nyutdannede, og som en fantastisk mulighet til å skaffe seg den arbeidserfaringen som kreves. Det er et program jeg var så heldig å få være en del av på rekrutteringsdagen, og det var utrolig gøy å møte arbeidsgivere og nye trainees. Jeg syns det er inspirerende at Bergen Næringsråd setter fokus på å heve kompetansen i bedrifter gjennom oss unge, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Amalie.