Først i køen for ny kompetanse

14.03.2019

Alle medlemsbedriftene og organisasjonene som deltar på Trainee-programmet anbefaler andre virksomheter å bli med på Trainee Vest-programmet. Torsdag var den store rekrutteringsdagen i DNBs lokaler i Solheimsviken. 

75 kandidater er klare for den siste intervjurunden hos potensielle arbeidsgivere. De har allerede kommet lang, i år hadde programmet over 1000 søknader.

Nyutdannede, håndplukkede og stappfull av god kompetanse! Bønes Virik har hatt ansvaret for rekrutteringsprosessen, og nå står 25 trainee-stillinger klar til bemannes av de nyutdannede. I stillingen får studentene lønn, relevant arbeidserfaring og en fot innenfor, mens bedriftene får dra nytte av helt fersk kompetanse, og et nytt sett med øyne.

I salen er spenningen høy: enkelte av kandidatene skal gjennom flere intervju samme dag, og får tidlig kjenne på et høyt tempo. Frida Fluge (25) er en av de som skal gjennom to intervju denne dagen. Hun har arbeidserfaring fra en praktikantstilling hos Bergen Næringsråd, og flyttet til Danmark for å gå på et masterprogram i politisk kommunikasjon og ledelse ved Copenhagen Business School. Hun har god kjennskap til Trainee Vest fra før av. 

– Da jeg var i praksis hos Bergen Næringsråd overtok de Trainee Vest, og det var da jeg fikk øynene opp for programmet. Som nyutdannet føler man seg kanskje litt på bar bakke, og jeg konkurrerer ofte med andre arbeidssøkere som har lang arbeidserfaring. Derfor er det fint å vite at man får skape et nettverk gjennom Trainee Vest, og jeg får også muligheten til å bruke min tverrfaglige kompetanse, sier hun. 

Fridas utdannelse har skaffet henne to intervju; ett med BIR og ett med Høgskulen på Vestlandet. Hun håper på å få en stilling i Bergen når masteren hennes er ferdigskrevet i mai. I Bergen har hun familie og venner, men mener også byen er perfekt for å bygge et godt nettverk. 

– Bergen er en litt mindre by, men det er en fordel. Det er et fint sted å skape nettverk, og hvor man kan få innspill fra innsiden, ettersom flere næringer er godt knyttet sammen i byen, sier hun. 

Utover dagen skal kandidatene møte med Fana Sparebank, BKK, Aker Solutions, Høgskolen på Vestlandet, Tryg, RIDGE, BIR, GC Rieber, Heldal Eiendom, UiB, Amesto, BOB, Bergens Tidende og G2 Ocean, og til slutt vil bedriftene bestemme seg for hvem de skal ansette i trainee-stillingene. 

Dette er partnerne i Trainee Vest programmet: 

GC Rieber
Constructa
AkerSolutions
Bir
Sparebanken Vest
Tryg
Fjordkraft
Nav
Bergen kommune
NHH
Obos
Kavli
Atea
Bob
Grieg Seafood
Keolis
Os kommune
Tide
BKK
Sparebank SR Bank
Nordea
HVL
BI
Nye Øygarden kommune
Lindås kommune
Norwegian Hull Club
Fana Sparebank
Gce Subsea
Bookkeeper
UIB
G2 Ocean
Grieg Logistics
Framo
Heldal Eiendom
Knowit
Småkraft
Bergens Tidende
Miles
Ridge
Amesto
Bergen Næringsråd