Fra venstre: Britt Nyheim og Motuma Giraba
Fra venstre: Britt Nyheim og Motuma Giraba

Fikk selvtilliten tilbake i Fana Sparebank

12.03.2019

Etter fem uker i praksisplass hos Fana Sparebank er det ikke bare norskegenskapene som har forbedret seg for Motuma Giraba.

- Jeg er blitt tatt utrolig godt imot av alle i Fana Sparebank, alle vil snakke med meg enten de jobber i Kaigaten eller på Nesttun, sier Motuma som til daglig bærer et skilt med teksten «Jeg er på norskopplæring. Snakk med meg».

Motuma kom til Norge i 2013 og forteller at han har veldig dårlig samvittighet for at han ikke er bedre i norsk etter seks år i Norge. Nå er han fem dager i uken på praksisplass hos Fana Sparebank. Det gir positive resultater.

Beriker arbeidsmiljøet

- Vi merker en betydelig forbedring i språkferdighetene hans. Samtidig har han vært en berikelse for arbeidsmiljøet og for kundene som besøker oss. Han har allerede fått noen stamkunder, sier Britt Nyheim som leder bankfilialen i Kaigaten

Britt blir rørt når Motuma forteller at han har fått selvtilliten tilbake med praksisplassen. I hjemlandet var han lektor på et etiopisk universitet og underviste i økonomi, men det er nærmere et tiår siden. Nå er han sjeleglad for å ha fått muligheten til å jobbe i bank.

- Jeg har vært veldig heldig. Mange studenter får ikke denne muligheten engang. Nå snakker jeg norsk hele tiden på jobb, men også utenom. Før pleide jeg å bytte over til engelsk på butikken og sånt. Nå blir det bare norsk fremover, sier Motuma med et stort smil.

Motuma treffer du hos Fana Sparebank i Kaigaten frem til sommeren. Om du ikke har annet ærend i banken kan du hvert fall si hei til en stadig mer rakrygget og smilende praksiskandidat.

Om praksisbedriften: 

• Stiftet i 1878

• 116 ansatte, hvorav Motuma er en av 14 i Kaigaten

•  Fana Sparebank er eneste lokalbank i Bergen, med hovedkontor på Nesttun, ett avdelingskontor i Kaigaten i sentrum og ett kontor på Straume

Fra flyktning til ressurs:

• Samarbeid mellom Bergen Næringsråd og Bergen kommune

• 33 praksisplasser er opprettet

• Målsetning om å fylle ytterligere 32 praksisplasser

• Meld din interesse her

Iver N.  Belle-Ramos
Iver N. Belle-Ramos
Næringspolitisk rådgiver

chat_bubble_outline + 47 476 82 011