Fra venstre: Anette Huke, teamleder i Kinect Energy, sammen med Rana El-Hazim.
Fra venstre: Anette Huke, teamleder i Kinect Energy, sammen med Rana El-Hazim.

Gjensidig praksisglede

26.02.2019

«Jeg ble positivt overrasket over tilbudet og hvor uproblematisk det var å finne en praktikant. Allerede en uke etter vi tok kontakt hadde vi intervjuet Rana og bestemt arbeidstider og få dager etterpå var hun i gang», sier Anette. 

Kinect Energy tok kontakt med Fra flyktning til ressurs fordi de hadde hørt om en kostnadsfri praksisordning som tilbyr bedrifter en ekstra ressurs i form av en praktikant med flyktningebakgrunn. Anette i Kinect hadde en spesifikk oppgave hun trengte hjelp med – og endte opp med å få en ekstra hånd av Rana.

Anette mener praksisordningen er en ypperlig mulighet for å både få og gi litt ekstra hjelp, og understreker at det er viktig å unngå å være en bærer av dobbeltmoraler når det kommer til integrering i samfunnet. «Man kan ikke forvente at innvandrere skal greie å integrere seg dersom vi ikke åpner opp dører for at dette skal skje.»

Rana er på sin side storfornøyd med praksisen. Hun sier det er nyttig å få bruke norsk i arbeidssammenheng. «På skolen lærer jeg grammatikk. Her blir jeg flinkere til å både snakke og forstå hva andre sier. Det er viktig å være omringet av folk som snakker forskjellige dialekter siden det ofte er store forskjeller mellom dem.»

Rana var ikke i stand til å finne praksisplass på egenhånd og mener det er mye mer effektivt at bedrifter tar kontakt med Bergen Næringsråd.

Om praksisbedriften:

• Stiftet i 1991 
• 65 ansatte i Bergen
• Energileverandør for bedrifter
• Skiftet navn til Kinect Energy AS i 2016

Fra flyktning til ressurs:

• Samarbeid mellom Bergen Næringsråd og Bergen kommune
• 33 praksisplasser er opprettet
• Målsetning om å fylle ytterligere 32 praksisplasser
• Meld din interesse her

Ta kontakt med iver@bergen-chamber.no ved spørsmål om praksisordningen.

FRA FLYKTNING TIL RESSURS