Studenter med initiativ for bedre behandling av rusmisbrukere

29.01.2019

HVL studenter digitaliserer Bergen Legevakt i håp om å bekjempe urettferdig behandling av rusmisbrukere. 

Samarbeid med Bergen Legevakt
I et ønske om å øke kvaliteten på egne tjenester gikk Bergen Legevakt inn i et samarbeid med nytenkende ingeniør-studenter fra HVL. Fokuset i arbeidet ble å utvikle nye systemer som vil forbedre pasientens opplevelse i kontakt med helsevesenet.

Forenkle løpet
Gjennom undersøkelser fant studentene fort ut at både eldre og rusavhengige føler seg diskriminert når de ringer til Bergen Legevakt – de opplever dessverre ofte å ikke bli tatt på alvor. HVLs entusiaster innså derfor at dette var målgruppen de burde fokusere på.

Innovativ applikasjon
Etter å ha tatt en god titt på løpet som oppstår fra man ringer ambulansen til man blir behandlet, kom studentene fram til at en potensiell løsning ligger i en innovativ applikasjon. Appens funksjon er spesielt tilpasset rusmisbrukere, og dens formål er å gjøre det enklere både for app-brukeren og for Bergen Legevakt. Hvordan? Ved å gi Legevakten automatisk tilgang til app-brukerens sykehistorie. Ikke bare gjør det det enklere for den som kontakter Legevakten, men det gir også Legevakten en mulighet til å forberede seg på pasienten som kommer.