Statsminister Erna Solberg omkranset av prisvinnerne fra Dirtybit Erlend Børslid Haugsdal (t.h), Anette Ståløy og Martin N. Vagstad.
Statsminister Erna Solberg omkranset av prisvinnerne fra Dirtybit Erlend Børslid Haugsdal (t.h), Anette Ståløy og Martin N. Vagstad.

Villsau-prisen til spillgrundere fra Bergen

20.11.2018

Bergensselskapet Dirtybit ble under årsmiddagen fredag tildelt Hordalands Internasjonaliseringspris Villsauen.

Prisen ble delt ut for 16. gang og er et samarbeid mellom Bergen Næringsråd og Hordaland fylkeskommune. Prisen tildeles innovative virksomheter fra Hordaland som har etablert seg i utenlandske markeder på permanent basis. Vinneren må kunne vise til positiv utvikling og lønnsomhet, der en stor del av omsetningen skriver seg fra internasjonale markeder. 
Villsauen er valgt som symbol fordi den er sterk, utholdende og nøysom. Juryen legger vekt på at vinneren har nettopp disse egenskapene.
Blant tidligere vinnere er Lerøy Seafood, Framo Engineering, StormGeo, Vizrt, Its Learning, og fjorårets vinner Servogear.

- Dirtybit har klart å levere teknologi og løsninger til en milliardindustri, understreker juryen. De understreker at selskapet er med på å gjøre Bergen til en mer attraktiv by for unge, digitale hoder. 

Juryen for prisen har bestått av Marit Warncke (Bergen Næringsråd), Anne Gine Hestetun (Hordalands Fylkeskommune), Nina Broch Mathisen (Innovasjon Norge), Torleif Stokke (Servogear) og Therese Sverdrup (Norges Handelshøyskole). 


Juryens begrunnelse:

Årets vinner ble grunnlagt i 2011 og har på kort tid blitt ledende innen sitt segment i Norge. Bedriften leverer teknologi og løsninger til en global milliardindustri som har opplevd sterk vekst de siste årene.

Vinneren har brukt sin sterke posisjon til å bygge opp en ny industri i Bergen.

Flaggskipet er mobilspillet «Fun Run». I september 2013 var applikasjonen deres den mest nedlastede på App Store i USA – mer populær enn Facebook og Youtube. I dag er appene deres lastet ned 120 millioner ganger over hele verden. All innovasjon og utvikling skjer i Bergen, samtidig som 99% er eksport.

Bedriften tiltrekker seg ung og global kompetanse til byen og på tre år har de gått fra åtte til 18 ansatte, der halvparten er utenlandske utviklere.

I tillegg til å levere fantastiske resultater med gode marginer så blir selskapet invitert til å snakke på toneangivende konferanser verden rundt.

Norge er foreløpig en liten aktør sammenlignet med f.eks. våre naboland, men spillindustrien har opplevd eksponentiell vekst globalt og veksten vil fortsette. Juryen håper at årets pris vil motivere vinneren til å fortsette å bygge opp industrien i Hordaland.