Trovik ny leder for finansgruppen

06.11.2018

Katrine Trovik er ny leder for Ressursgruppe Finans. Trovik er plassjef for DNB i Bergen, og overtar som leder i ressursgruppen etter Anders Skjævestad.

- Jeg ser frem til å bidra sammen med viktige aktører i finansbransjen om å styrke oss i saker det er naturlig å samarbeide om, sier Trovik.

Flere viktige saker var til diskusjon i det første møtet med ny leder. Vekstkapital og hvordan vestlandsbedrifter kan bli mer konkurransedyktige gjennom bedre kapitaltilgang, blir én viktig sak fremover. En annen sak er hvordan finansnæringen skal ta en posisjon innenfor bærekraftige investeringer.

- I tillegg diskuterer vi fortløpende næringspolitiske saker, der kapitaltilgangsrapporten fra Mjøs-utvalget har en rekke interessante anbefalinger som må følges opp videre, sier Trovik.

Anders Skjævestad ble på møtet takket av som leder. Skjævestad er til daglig administrerende direktør i DnB Liv, og han har ledet finansgruppen i ti år.

- Jeg har satt stor pris på å få jobbe med ressursgruppen og Bergen Næringsråd, men etter ti år var tiden moden for fornyelse av lederskapet i ressursgruppen, sier Skjævestad.

Bergen Næringsråd takker Skjævestad for en strålende jobb.

- Anders har rekord som ressursgruppeleder, og vi har overtalt ham flere ganger til å fortsette i rollen. Han har gjort en svært god og samlende jobb for finansnæringen i Bergen. Nå er vi svært glad for at en kapasitet som Katrine Trovik overtar lederrollen, sier administrasjonskontakt Geir Mikalsen.

Dette er Ressursgruppe Finans:
Katrine Trovik, DnB
Lisbet Nærø, Fana Sparebank
Erik M. Throndsen, Sparebank 1 SR-Bank
Frank Johannessen, Sparebanken Vest
Magny Øvrebø, Nordea Liv
Espen Strømme, Tryg
Kristian Hartvedt Knudsen, Handelsbanken
Aksel Mjøs, NHH
Hogne Tyssøy, Holbergfondene
Tor Sydnes, Gabler
Daniel Rygg, Argentum
Svein Rune Jordheim, DNB Markets
Maria B. Helsengreen, Ernst & Young
Charlotte W. Rakner, PwC
Geir Mikalsen, Bergen Næringsråd