Bli med på nattevandring og gratiskonsert på Skansen lørdag 17. november!

01.11.2018

På vår stiftelsesdag 17. november lyser vi opp Skansen og lager Bergens vakreste nattevandring for FNs bærekraftsmål. 

Fana Sparebank og Bergen Næringsråd har sammen tatt initiativet til nattevandringen, som blir den første noensinne i Bergen. Sammen med over 35 samarbeidspartnere inviterer vi alle til å vandre for å lære mer om de globale bærekraftsmålene. 

Gjennom de siste 10 Årskonferansene har Bergen Næringsråd satt bærekraft og samfunnsansvar på agendaen. Nå er vi glade for at vi også kan ta tematikken fra konferansen ut til alle bergensere! 

Med hodelykter går vi fra Fløyen stasjon og opp svingene til Skansen brannstasjon. Vi får oppleve vakre lysinstallasjoner, aktiviteter for store og små, underholdning og magisk stemning under åpen himmel. Siste stopp for vandringen vil være Vågsallmenningen, hvor konserten holdes.

Startpunktet vil være likt som opprinnelig, ved . Vandringen starter ved Fløyen stasjon og går nesten helt opp til Skansen, men løypen fortsetter langs Blekebakken, veien, og ned svingene fra Bispengsgaten. Derfra fortsetter vi rett frem, til Øvre Korskirkeallmenningen, før turen avsluttes på Vågsallmenningen. 


Ta med hodelykt og kle deg etter været!

Praktisk informasjonLørdag 17. november kl 18
Vandringen starter ved Fløyen stasjon
Turen har et offisielt startskudd kl. 18.00, men det er selvsagt mulig å starte tidligere eller senere på kvelden.
Arrangementet er gratis.
Gratis konsert med Lars Vaular, Sondre Lerche og Fargespill på Vågsalmenningen 
Endringer i arrangementet som følge av skiftende vær kan skje på kort varsel.
Arrangementet er alkoholfritt. Alkohol vil bli beslaglagt av politi eller vaktmannskap på stedet. 

Samarbeidspartnere Kirkens Bymisjon i Bergen, Bergen og Hordaland Turlag, VilVite, Norad, Universitetet i Bergen, NHH Norwegian School of Economics, Høgskulen på Vestlandet HVL, Hordaland fylkeskommune, Rafto Foundation for Human Rights, FN-sambandet, Bergen Røde Kors, Blå Kors Bergen, Robin Hood Huset, Redd Barna Region Vest, SAIH-Bergen, Framtiden i våre hender Bergen, Råvarene - Din Zero Waste Kolonial, ZERO WASTE NORGE, Naturvernforbundet Hordaland, Greenstat, Bergen Kvinnesaksforening - BKF, Bergen Sanitetsforening, Bergen Sentrum, Media City Bergen, NORCE, Bjerknessenteret, Havforskningsinstituttet, Fløyen, Tide, Åsane Håndball, Fana IL Fotball.

Om nattevandringSiden 2016 har tusenvis av mennesker i Norge deltatt på nattevandring. Nattevandringer for bærekraftsmålene er et konsept fra Norad – Direktoratet for utviklingssamarbeid. En av Norads hovedoppgaver er å kommunisere resultater av norsk bistand og FNs bærekraftsmål. De 17 målene utgjør den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Målene gjelder alle land i verden, inkludert Norge.

En viktig forutsetning for at målene nås både lokalt og globalt, er at verdens befolkning kjenner målene. Norad jobber for at bærekraftsmålene skal bli kjent blant Norges befolkning.

Her kan du lese mer om FNs 17 bærekraftsmål