Artist, musikkprodusent og låtskriver Ole Reinert Berg-Olsen er tilbake til røttene i Bergen Næringsråd.
Artist, musikkprodusent og låtskriver Ole Reinert Berg-Olsen er tilbake til røttene i Bergen Næringsråd.

En ny Berg-Olsen i næringsrådet

14.09.2018

Det ligger et historisk sus over Bergen Næringsråds nyansettelse av Ole Reinert Berg-Olsen.

Ole Reinert Berg-Olsen ble en del av næringsrådets team i sommer, og har ansvar for kommunikasjon på alle Bergen Næringsråds plattformer, og for Ressursgruppe Kultur.

Anerkjent musiker
Ole Reinert har lang erfaring fra musikk, - film og mediebransjen. Han er frontfigur i "Orbo & the Longshots" og har vunnet tre spellemannspriser, som artist, som låtskriver for Noora Noor og som produsent for Gina Aspenes. Albumet Safe & Sound kom ut i 2014 og Berg-Olsen ble i den forbindelse omtalt som en av landets beste låtskrivere. Ole Reinert var også festivalsjef for Osfest fra 2013 til 2016.

Historisk betydningsfull familie
Siden 1800-tallet har Berg-Olsen familien vært en aktiv og viktig del av Bergensk politikk og næringslivs historie. Ole Reinerts tippoldefar Ole Reinert Olsen var en sentral skikkelse på Bergen Børs, en av forløperne til Bergen Næringsråd. Den første safen som kom til Bergen var eid av tippoldefar Olsen. Hans sønn Ferdinand Berg-Olsen drev rederi- og skipsmeglervirksomhet og hans barnebarn Eyolf Berg-Olsen hadde en betydelig rolle i Bergens skipsindustri. Han var mange år formann i Harmonien, og stiftet Bergen Handelskammers Orkester hvor han var orkesterets første dirigent.  

Skip og fly
Skipsselskapet Ole R. Olsen AS ble etter hvert drevet av Berg-Olsens farfar Ole Reinert Ferdinand Berg-Olsen, som også markerte seg i næringslivet. Han satset på innenriksflyging mellom Bergen og vestlandsbyene, og etablerte Vestlandske Luftfartsselskap. Dette tok derimot en dramatisk slutt da farfaren døde i en flyulykke i 1949 under en demonstrasjonstur.

15. generasjons Ole Reinert 
Ole Reinert Berg-Olsen har det samme fornavn som farsslekten gjennom femten generasjoner. Hans egen sønn har fått farfarens fulle navn Ole Reinert Ferdinand Berg-Olsen. Ole Reinerts familie har ikke bare en stolt arv når det kommer til navnevalg, de har gjennom generasjoner hatt stor betydning for næringslivet i Bergen. Bergen Næringsråd er glade for å ha ansatt en dyktig kommunikasjonsmann, som i tillegg er en av etterkommerne av næringsrådets viktigste støttespillere gjennom historien. 

Her er noen utdrag fra Berg-Olsen familiens rikholdige historie. 

T. v:         En fargerik beskrivelse av skipsmegler Ole R. Olsen
I midten:  Avisoppslag om flyulykken til Ole Reinerts farfar i 1949
T. h:        Den gamle safen tilhørte Bergen Børs-mannen Ole Reinert Olsen og er den første safen som kom til Bergen. Den står nå i stuen til Ole Reinert, og har figurert på coveret til albumet «Safe & Sound» fra 2014 (under) 

 

I 1845 skjedde det mye positivt for næringslivet i Bergensregionen