Adm. dir. i Odfjell Drilling Simen Lieungh sier bærekraft og miljøvennlige løsninger blir viktigere for bransjen fremover
Adm. dir. i Odfjell Drilling Simen Lieungh sier bærekraft og miljøvennlige løsninger blir viktigere for bransjen fremover

Odfjell Drilling med sterke tall i nedgangstider

24.08.2018

Moderne utstyr, kompetente ansatte og digitalisering er grunner til at Odfjell Drilling har klart seg gjennom oljekrisen, mener adm. direktør Simen Lieungh.
 
Ser etter nye rigginvesteringer
Strategien om å holde riggene i drift selv i de tøffe årene for oljebransjen ser ut til å ha reddet selskapet. - Stenger vi riggene kommer de nok aldri i gang igjen, uttalte Lieungh under sin presentasjon på arrangementet Hordaland på Børs onsdag 21. august. Lieungh sier at de nå ser etter flere borerigger som de ønsker å investere i, og selskapet søker både internasjonalt og lokalt når de skal finne disse.
 
Digital utvikling av bransjen
Slik skiller de seg ut fra andre boreselskaper, og satsingen på å ikke skru igjen kranene ser ut til å ha lønnet seg. Den Bergensbaserte bedriften er sterke leverandører av brønn og energitjenester, og kjøpte tidligere i år den massive riggen Deepsea Nordkapp ved hjelp av kontrakten de har signert med Aker BP. Lieungh mener bedriften på samme måte som Equinor har bidratt til en digitalisering av bransjen som har gjort ting smartere og mer effektivt. Det moderne utstyret deres er sikrere enn noen gang og skal forhindre ulykker.
 
Miljøvennlige løsninger for fremtiden
Lieungh forteller også om et nytt fokus på miljøvennlige rigger i en del av bransjen som han mener ufortjent har blitt sett på som miljøverstinger. Lieungh mener energiproduksjonen deres kan bli mer innovativ og miljøvennlig. – På grunn av kompetansen vi sitter med kan vi for eksempel se på batteriløsninger og muligheter for hybrid, som over lenger tid kan vise seg å senke utslippet av klimagasser med 25 %. Kun ved å sette fokus på dette og planlegge produksjon og bruk av generatorer kan vi kutte utslippene med 15%. Dette har ikke lønnet seg for oss som selskap tidligere, men vi jobber i dag med å finne miljøsparende løsninger.

Odfjell Drilling annonserer sine tall for andre kvartal 29. august. Hold deg oppdatert her.